Wat zijn de afmetingen van afbeeldingen bij een LinkedIn update?

afmetingen afbeelding LinkedIn update“Ben jij altijd zo vrolijk?” werd me twee keer gevraagd de afgelopen 7 dagen. Maar het antwoord is: nee. Ik word echt gek van sommige dingen. Zoals de vraag wat nou de juiste afmetingen zijn van de afbeelding bij een LinkedIn update.

Ik heb het over het plaatsen van een foto bij je bericht op LinkedIn. Gewoon, vanaf je persoonlijke profiel.

Who knows?

Het probleem is dit: als je afbeelding niet de juiste verhouding heeft, ziet het er raar uit. En soms ziet het er wel OK uit in de desktopversie van LinkedIn, maar niet in de mobiele versie. Die maakt de afbeelding namelijk iets langgerekter: iets breder en iets minder hoog.

Dat maakt op zich niet uit, behalve als het een foto is van mensen. Waarvan vervolgens alleen het middenrif te zien is. Of als het een foto is met een tekst, die halverwege afgebroken wordt.

Je kunt natuurlijk even Googlen om er achter te komen wat nou de ideale afmetingen zijn van zo’n afbeelding op LinkedIn, maar dan kom je er achter dat vrijwel niemand er duidelijk over is. Je kunt wel blogartikelen vinden met de ideale afmetingen van de LinkedIn header, de profielfoto, etc. etc. Maar niet van een afbeelding bij een update. Het is om gek niet vrolijk van te worden.

Hoe groot moet die LinkedIn afbeelding nou zijn?!

Ik had laatst al ontdekt dat 350 breed (ik had gelezen dat dat ideaal zou zijn) veel en veel te weinig pixels oplevert om scherp te worden weergegeven.

Ik zag net een mooie foto, in de LinkedIn app, van iemand. Dus die heb ik even opgezocht op de desktop en gedownload. Het was een verhouding van 1,45 (hoogte x breedte). En het was een groot bestand.

Daarom heb ik net even getest:

afmetingen afbeelding LinkedIn update

Het probleem bij deze afbeelding was dat er een klein stukje van de bovenkant wordt afgesneden. Vergeleken bij het origineel. Ik had die verhouding van 1,45 ook niet helemaal aangehouden.

Dus nu denk ik te weten dat de ideale afmeting voor de afbeelding in een LinkedIn update (gewoon vanuit een persoonlijk profiel) zou moeten zijn: 1200 pixels hoog en 1740 pixels breed.

Ik moet het nog testen. Ik durf mijn netwerk niet nogmaals lastig te vallen.

En als ik zeg ‘ideaal’ bedoel ik eigenlijk dat dit mogelijk een van de ideale afmetingen is. Want de verhouding zou wel eens net ietsje anders kunnen liggen. En misschien heb je met minder pix nog wel een mooi beeld. Of juist met meer.

Pfff. Who knows.

Wie het weet, mag het zeggen.

Maak het in canva

Ik hoor je denken: wat een gedoe! Hoe kun je je afbeelding nou precies zo groot maken?

Maar dat is echt heel makkelijk: met canva.com. Gratis. Log in met je social media account (Facebook bijvoorbeeld), kies voor

  • create a design
  • use custom dimensions (zie rechtsboven in scherm)
  • en vul de hoogte en breedte in. 1200 bij 1740, dus. Als ik het goed heb.

Maar voor de zekerheid zou ik noch de mensen noch de teksten tot de randen laten komen! 🙂

Meer over LinkedIn content, afbeeldingen en formaten:

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media en heeft al een vaag idee voor de derde. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere vrijdag in je inbox!
Elja elders:

10 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Marcelreply
maart 02 at 07:03 PM

Via Canva 1300×2000

Elja Daaereply
maart 08 at 02:03 PM
– In reply to: Marcel

Dank Marcel!

Sanne Klompenhouwerreply
september 20, 2017 at 11:09 AM

Hi Elja,

Herkenbaar probleem

We zijn tot de conclusie gekomen dat er 2 verschillende afbeeldingen zijn:
1 met een link arachter (voor blogs en advertenties), deze heeft als afmeting 1200 x 627 px (Idem voor Facebook).

En een afbeelding van de linkedin update. Wij gebruiken hiervoor de volgende afmeting; 940 x 627 px

Elja Daaereply
september 20, 2017 at 04:09 PM
– In reply to: Sanne Klompenhouwer

Dank voor de info!!

Saskiareply
mei 22, 2017 at 04:05 PM

Nou inderdaad, nergens te vinden! Ik ben vandaag uitgekomen op 700×355…

Elja Daaereply
mei 23, 2017 at 05:05 PM
– In reply to: Saskia

Ik was net nog even opnieuw aan het zoeken, maar ik kan er verder niet veel over vinden. Dus ik ga jouw afmeting proberen!

Lisareply
maart 28, 2017 at 06:03 PM

Pff, heb laatst ook zo zitten vloeken op die afmetingen… Volgens mij is LinkedIn er zelf nog niet helemaal aan uit sinds die updates. In de oude versie en mobiel zag het er ok uit, in de nieuwe totaal niet… Blijven proberen dus!

Elja Daaereply
maart 29, 2017 at 09:03 AM
– In reply to: Lisa

Dus jij hebt ook dat idee?? Als je zit te googlen en je kunt het nergens vinden, ga je toch denken dat je iets over het hoofd ziet he?! Als jij meer weet, laat weten, dan zorg ik ook dat ik het hier blij toevoegen.

Lisa
maart 29, 2017 at 10:03 PM
– In reply to: Elja Daae

Ik had vooral problemen met de afbeeldingen bij links… Vroeger kon je een link achter een afbeelding stoppen, nu lukt dat dus niet meer met die nieuwe updates. Daarna probeerde ik het via de oude manier, met als resultaat dat de foto er niet meer uitzag in het overzicht in de nieuwe versie. Uiteindelijk opgelost door de foto in de nieuwe versie op te laden, met de link apart in de tekst. Ik weet de afmetingen niet meer vanbuiten, zou het eens moeten opzoeken op het werk.

Elja Daae
maart 30, 2017 at 09:03 AM
– In reply to: Lisa

Graag – ben wel benieuwd welke afmetingen het waren. Het blijft lastig. Het is zo belangrijk maar toch is het moeilijk om er achter te omen wat de richtlijnen zijn.

Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.