Workshop documentairefotografie Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Den Haag

kadikoy2Jaaaa het is weer zo ver! Thatcher Cook komt weer naar Nederland.

Thatcher is een geweldige NGO-fotograaf (een fotograaf die door non-profits wordt gevraagd om in oorlogsgebieden en andere humanitaire situaties te fotograferen en verslag te doen). En iemand wiens vrije werk prachtig is. Zo prachtig dat het aangekocht wordt door musea! Ha. Not bad.

Dit wordt mijn vijfde workshop met Thatcher geloof ik. En de tweede van een week.

Vorig jaar ben ik speciaal voor zijn workshop naar Istanboel gevlogen. Het was te gek. Om meerdere redenen.

Ten eerste

is fotograferen gewoon een lekkere bezigheid. Je kunt er helemaal in opgaan, in flow raken. En je houdt er nog iets aan over ook. En Istanboel is een van mijn favoriete plekken op de wereld.

Ten tweede

omdat Thatcher het beste uit zijn studenten naar boven haalt. Ik weet niet hoe hij het doet. Het is een gave he. Hij gaf me vorig jaar de opdracht om achter elkaar 100 foto’s te maken zonder nadenken en boem, ik maakte hele gave shots. Hij is een goede coach maar ook gewoon fijn gezelschap.

Ten derde

heeft het iets heerlijks om met gelijkgestemden rond te lopen. Tot de workshops van Thatcher kende ik dat gevoel niet, van rondlopen met fotografen. Die loopt hierheen, die daarheen, ieder doet zijn of haar ding, maar toch ben je samen.

img_2451.jpgVoor de workshop in Nederland gaan we iets anders doen dan anders: we gaan een week lang fotograferen in verschillende steden, met Utrecht als uitvalsbasis. Amsterdam, Rotterdam, Den Haag (afgelopen februari verkenden we de Haagse Mart en Scheveningen, erg gaaf!).

En tussendoor krijg je feedback van Thatcher. Dus je wordt ook gewoon iedere dag weer beter! En weer anders!

Zo’n workshop heeft wel een prijskaartje hoor. Maar ik vond het vorig jaar te gek. Investering in mezelf en mijn creativiteit.

PS Je hoeft geen ervaren fotograaf te zijn of heel veel van camera’s te weten of zelfs maar een dure camera te hebben! Mag wel natuurlijk. Iedereen is welkom. 

PS PS er komen zowel Amerikanen als Nederlanders, maximaal 8. Plus Caro en ik als organisatie.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Deel uw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.