Waarom het allemaal draait is om mensen de hand te reiken

hand

Ik schreef een artikel op LinkedIn vanochtend, over de nieuwe Instagramaccount van de Paus. Hier vind je het. Hoe meer ik er aan schreef en schaafde (want dat doe ik op LinkedIn, meer dan hier!), hoe meer ik dacht: dát is het.

En omdat LinkedIn een zakelijk netwerk blijft waar ik niet zo schrijf als ik hier doe, kon ik het daar niet gewoon uitleggen zoals ik wilde. Maar hier wel.

Het punt is: de Paus kent het geheim van social media.

Het is eigenlijk heel simpel, voor hem, social media.

Hij leeft voor anderen. En omdat hij geeft om anderen, wil hij daar doen wat hij altijd doet:

hij wil mensen de hand reiken.

En als ik heel eerlijk ben tegen mezelf en de angst om niet-zakelijk over te komen laat varen: dat is ook wat mij drijft. Het idee dat ik mensen kan bereiken en laten zien wat het internet kan betekenen voor het najagen van hun dromen, het vinden van gelijkgestemde zielen, het doen van dingen die ze willen. Van geluk.

Het idee dat ik mensen de hand kan reiken. En dat ik af en toe een hand toegestoken krijg van die ander.

Op de dag dat Twitter 10 jaar bestaat (vandaag dus) is het makkelijk om sentimenteel te worden.

Zo sentimenteel als je kunt zijn op de dag waarop je kind 10 jaar bestaat (gisteren dus, in mijn geval!). Maar Twitter heeft mijn leven echt veranderd. De online wereld, toegang tot het internet, applicaties om dat internet te ontsluiten en gebruiken, hebben mijn leven veranderd.

Door te delen wat ik wist, dacht, voelde, bereikte ik mensen. En gek genoeg kun je door te delen wat je weet, denkt, voelt mensen ook echt de hand reiken. En zij jou.

Ik ben niet katholiek. Dus ik ben geen echte volger van de Paus. Maar ik heb respect voor zijn spiritualiteit. En zijn boodschap.

Als we allemaal wat vaker mensen de hand zouden reiken, zou de wereld een betere plek zijn.

En hoewel het de ‘softe’ versie is van wat ik mensen vertel tijdens trainingen, in presentaties, in inspiratiesessies, in 1-op-1-coaching op het gebied van social media, komt het op hetzelfde neer:

het enige waar het om draait, op social media, is andere mensen de hand te reiken.

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

2 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Zo simpel is dan gelukantwoord
23 maart 2016 om 14:34

Hier kan ik me helemaal in vinden, alleen doe ik het net even op een nadere manier. Namelijk als hulpverlener (doktersassistent). Super fijn om iets voor iemand te kunnen doen!

Elja Daaeantwoord
23 maart 2016 om 16:13
– Antwoord aan: Zo simpel is dan geluk

Prachtig werk!!! En belangrijk!!

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.