Waarom een snapchatvolger wél waarde heeft

elja daae snapchatIk was in gesprek met een vriendin. Ze is een rasonderneemster. Commercie werd haar met de paplepel ingegoten als dochter van ondernemers, als kleindochter van ondernemers en achterkleindochter van een onderneemster.

Ze begrijpt als geen ander hoe je zaken doet. Hoe je dingen verkoopt. Omdat ze heel goed is in relaties opbouwen en bovendien heel representatief is. Ze weet hoe het werkt. Ze begrijpt hoe ze waarde toe kan voegen. En ze is zowel aardig als zakelijk.

Het enige dat ze niet doet, is online aan relaties bouwen. Ze is meer van de IRL relaties en -netwerk.

We hadden het over Snapchat.

Ik vertelde hoe ik laatst tijdens een etentje naast iemand zat die een hoge functie bleek te bekleden bij een groot Nederlands bedrijf. We hadden een superleuk gesprek. En ik kreeg hem enthousiast voor Snapchat. Dus nu volgen we elkaar daar.

Ja, zei ze, maar wat heb je daar nou aan?! Dat levert toch niets op?

Voor haar is het het resultaat dat telt. Het gaat om relaties, ja, maar wel om uiteindelijk zaken te kunnen doen.

Toch is zo’n online relatie wel degelijk belangrijk en waardevol. Want zoals zij IRL-relaties uitbouwt, zijn deze kennis en ik onze relatie aan het verstevigen via online middelen. Het een doet niet onder voor het ander. In zekere zin is online bouwen aan relaties zelfs makkelijker.

Want je kunt het doen wanneer het je uitkomt. Via ieder device. Op elk moment. En het hoeft niet simultaan – ook handig. Want normaal gesproken zou ik hem niet bereiken onder werktijd. Of als hij op het vliegveld zit te wachten.

Af en toe krijg ik een privé-snap van mijn nieuwe kennis met een vraag over hoe iets werkt. Of een reactie over iets dat ik doe of zeg op Snapchat. En ik kan natuurlijk zien wat hij aan het doen is op Snapchat en welke ontwikkeling hij daar meemaakt.

Hij en ik leren elkaar beter kennen. Gewoon via Snapchat.

Het punt dat lastig uit te leggen is, is dat social media vooral goed werkt als je er niet op bent om iets terug te krijgen. Ik ben gewoon enthousiast over dat medium en ik denk dat hij het in zijn business kan gebruiken. Hij is geïnteresseerd in nieuwe technologie en nieuwe apps en het medium greep hem. Zo simpel is het.

Zelfs via Snapchat kun je waardevolle relaties opbouwen. Soms zonder dat je het merkt!

 

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Deel uw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.