Terug naar groen

pluimen

Het was gisteren precies een jaar geleden dat we terug in Nederland arriveerden na 7,5 jaar buitenland. We vertrokken op 3 februari 2007 en we waren veel langer weg dan we hadden gedacht.

We gingen weg met een baby van 9 maanden en kwamen terug met drie kinderen die zelf konden lopen 😉

Vandaag kwam ik iemand tegen bij de zwemles die ook net terug kwam uit het buitenland. Haar kinderen waren ook de grootste van de zwemles.

Toen ze vroeg hoe het beviel, verwachtte ze te horen dat het tegenviel, geloof ik. Dat het vooral goed is voor de kinderen. En het is ook goed voor de kinderen, dat is waar. De vrijheid die kinderen hier hebben, de luxe van fietsen naar school, die is onbetaalbaar.

Maar het bevalt mij zelf ook heel goed om terug te zijn.

Als mensen me vragen hoe het is om terug te zijn, denk ik: groen.

Gras, bomen, regen, de grote wilg bij ons voor de deur, de heg die niet te temmen valt, de berk bij de buren achter, de geur van mest op het gras die ik soms ruik als ik met de kinderen naar school fiets. De geur van blaadjes.

Hoe groen Nederland is, weet je pas als je ergens gewoond hebt waar het niet groen was.

Maar op de fiets, door het groen?

Priceless.

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

4 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Carolien Geurtsenantwoord
2 augustus 2015 om 08:26

Ha, ik zie de dubbele punt in je antwoord nu pas, doe het altijd zonder en heb dat net ook gedaan, gelukt – maar die : ga ik onthouden voor keren wanneer het niet lukt – thanks

Elja Daaeantwoord
2 augustus 2015 om 21:58
– Antwoord aan: Carolien Geurtsen

hahaha! Echt een comment voor jou. Checkcheckdubbelcheck! 🙂

Carolien Geurtsenantwoord
30 juli 2015 om 09:24

waanzinnig, alweer een jaar geleden. Flitst er nu gewoon door mijn brein dat we mailden over wonen in Istanboel en welke buurt en over scholen daar. bizar bizar. Time playing tricks with us 😉 noemde jou en Thatcher net nog in één adem in mijn blog vanmorgen ivm fotowedstrijd – ik geniet ook zo van al dat groen hier,
Groet en geniet

PS – zocht straks naar een van jouw blogjes over Thatcher, kan ik toch de zoekfunctie op je site niet vinden – ik kijk nog even verder, anders zoek ik het gewoon in google op Elja Daae en Tahcher Cook in een adem ;-))

Elja Daaeantwoord
31 juli 2015 om 16:46
– Antwoord aan: Carolien Geurtsen

HIj is vast weg, ik heb een nieuw thema. Wat ik altijd doe is de websiteintikken in google met : erachter en dan het zoekwoord, werkt ook!

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.