Sport is dat ene moment

sportIk ben niet zo’n sportkijker. Behalve dan live uitzendingen turnen van de Olympische Spelen. Uren lang. Omdat mijn favoriete sportmoment zo vaak voorbij komt.

Het mooiste aan sport kijken vind ik namelijk dat moment vlak voordat de atleten beginnen aan hun oefening. Bij turnen wordt dat altijd goed in beeld gebracht. En zo’n vierkamp of zeskamp is een aaneenschakeling van turners en turnsters die aan hun prestatie beginnen.

Ik vind het intrigerend. Die grote zaal, al dat lawaai, dat plotselinge gejuich en geklap voor een concurrent, precies weten wat je concurrenten aan het doen zijn en wat je kansen zijn, wat er afhangt van het onderdeel dat je gaat voltooien. En dan toch blijven concentreren op je eigen onderdeel. Toch klaar zijn om de prestatie van een lifetime neer te zetten.

Ze zijn in zichzelf gekeerd, dan groeten ze de jury, dan concentreren zich weer en gaan. Altijd komen ze gefocust over, soms gespannen. Soms zie je al dat ze de ongekende mentale kracht hebben om zich volledig af te sluiten.

Het is niet alleen de fysieke kracht die topprestaties oplevert – ook de mentale.

 

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

1 Reactie

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Zo simpel is dan gelukantwoord
12 augustus 2016 om 20:08

Turnen is zeker een mooie sport! Ik ben sowieso wel een sportliefhebber, kan echt genieten van al dat sport op tv.

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.