Social media week rotterdam 2017

social media week rotterdamToen ik twee jaar geleden terugkwam uit het buitenland, had ik een rare gewaarwording. Ik had een enorm online netwerk van gelijkgestemden die net als ik van social media hielden. Maar ik had de meesten nog nooit in het echt ontmoet.

Virtueel en IRL

Tussen het moment dat ik vertrok uit Nederland en het moment dat ik weer terugkwam, was mijn wereld totaal veranderd. Het begon allemaal met Twitter. En het eindigde…nou ja. Niet. Het eindigde niet. Het bleef maar verder gaan, tot ik van social media zelfs mijn werk kon maken.

Maar hoe geweldig social media ook is, en hoeveel ik ook het gevoel had dat mijn online relaties echte relaties waren/zijn, elkaar in de ogen kunnen kijken zonder computerschermen ertussen geeft toch een extra element.

En een van de eerste keren dat ik al die social media vrienden en kennissen echt in de ogen kon kijken, was twee jaar geleden op Social Media Week Rotterdam.

Niet alleen waren mijn collega’s van Frankwatching daar, maar ik kwam er heel veel mensen tegen die ik alleen kende van chat, tweet, telefoon en e-mail. Ze waren allemaal net zo leuk als ik al dacht. En bijna altijd is het net alsof ik ze al jaren kende. En zo voelt het nog steeds, ontdekte ik vandaag.

Social Media Week Rotterdam – x3

Want vandaag was ik voor de derde keer spreker op Social Media Week Rotterdam. Voor wie het niet kent: een keer per jaar wordt er op alle continenten een aantal grote evenementen georganiseerd: Social Media Week. Een soort superversie van de social media clubs die je misschien kent.

Een scala aan sprekers op het gebied van social media, marketing en technologie verzamelt zich op Social Media Week om kennis te delen. Sprekers worden niet betaald, want dat is tegen de regels. Ze doen het voor de eer, het kennis delen, het netwerk, de mensen, de gelijkgestemden (vorig jaar schreef ik een liefdesverklaring, zo leuk vond ik sommige sprekers).

Het leukste aan SMW16 is niet alleen de kennis die gedeeld wordt, maar ook gewoon de mensen en de relaties. Het is anders dan andere events. Relaxter. Maar supergoed geregeld. Althans, in Rotterdam! 🙂

In Nederland nam social agency Rauw CC drie jaar geleden de gok. Zij zijn de drijvende kracht en de organisatie achter Social Media Week Rotterdam. Het kost nogal wat, zo’n evenement. Volgens mij is het een beetje vrijwilligerswerk, om eerlijk te zijn, en geen vetpot. Maar Rotterdammers hebben een lange adem. Ze houden van ouderwets aanpakken. En kunnen (blijkt) ook goed enthousiasmeren en verbinden.

2017, here we come

De volgende staat al weer gepland: 14-18 november 2017. Voor in de agenda! Mocht ik gevraagd worden – yay – dan ben ik er weer bij!

Vandaag was in ieder geval weer geweldig. Ik ontmoette mensen die ik alleen kende van Twitter en heel veel mensen die ik uberhaupt nog niet kende maar die net als ik een passie bleken te hebben voor social media, vanuit alle mogelijke organisaties en bedrijven.

Topdag. Dank aan de vele mensen die zich hard maken en inzetten voor de organisatie, met Maarten en de mensen van Rauw voorop!

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Deel uw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.