Over het ontdekken van snapchat trucs en wat dat betekent

snapchat tekening

Ik stond te wachten op het busstation vandaag. De bus was al weg en hij gaat maar een keer in het half uur. Ik had niets te doen. Bovendien is Den Haag CS echt het meest deprimerende busstation van Nederland. Bleh. Dus ik opende snapchat (ik ga de laatste tijd flink over mijn maandelijkse databundel heen!) en keek naar wat anderen aan het doen waren.

Anna-Maria (snapchat: puurevents) had een foto gemaakt van een gebouw en daar allemaal emojis, van die plaatjes, in geplakt. Leuk, dacht ik, hoe doet ze dat?

Vervolgens heb ik 20 minuten lang foto’s gemaakt en plaatjes geplakt. Met veel succes, al zeg ik het zelf. Lekker even spelen.
snapchat verhaal

 

En al doende begon ik me af te vragen hoe het zat met die emoji’s en het tekenen op het scherm. Je kunt emoji’s namelijk op twee manieren toevoegen aan je snaps: via het emoji-icoontje boven, los, of als onderdeel van het tekstveld.

Zo ontdekte ik dat je tekening achter de emoji komt als hij in het tekstveld zit:

snapchat trucs

 

En over je emoji heen als het een ‘losse’ emoji is.

snapchat trucs

 

Ik kreeg berichtjes van mensen die dat ook wel handig vonden om te weten. Dus dat waren 20 nuttige minuten. Maar het punt is: soms moet je je even vervelen om iets te gaan proberen. Om ergens achter te komen. Om iets te bedenken.

Zo’n 20 minuten niets doen kan goede dingen opleveren. In plaats van 20 minuten chagrijnigheid en bedenken hoe koud je het hebt. Ik noem maar een dwarsstraat!

snapchat

PS Het goede nieuws is dat er ooit weer nieuwe emoji’s aankomen. Lees dit mooie artikel over landen en bedrijven die graag eigen emoji’s willen maar die niet krijgen. Of vermaak jezelf met deze officiële emoji tracker, die live laat zien welke emoji’s mensen op Twitter gebruiken. En hier staat precies beschreven wat het proces is voor selectie van nieuwe emoji’s. Mocht je je er in willen verdiepen. Omdat je net zo’n emoji-nerd bent als ik.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

2 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

1 februari 2016 om 20:51

Geen slecht blog voor iemand die een uur geleden nog niet wist wat ze wilde schrijven 🙂

Elja Daaeantwoord
3 februari 2016 om 09:16
– Antwoord aan: Ali

Nou valt mee he?! :))

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.