Post zonder punt.

bomenlichtHet kan niet twee keer op een rij hoor. Een blog post met linkjes naar andere posts van andere bloggers. Toch? Vind ik.

Of misschien kan het wel. Heb er wel weer veel gezien die ik wil delen.

Maar misschien zit er gewoon te veel in mijn hoofd om in een artikeltje te plakken. Dat zou het ook kunnen zijn.

The thing is (let op. ik heb het geanalyseerd. Dat succesvolle Amerikaanse sprekers vaak zeggen: “Here’s the thing.” voordat ze hun verhaal verder vertellen. Werkt als een dolle. Dus ik doe dat hier verkeerd! Maar goed. Nieuwe poging.].

Here’s the thing.

Ik lees blogs omdat ik inspiratie zoek, een glimlach, vriendschap, genot en herkenbaarheid. Herkenbaarheid = ook kwetsbaarheid. Er zijn iedere dag heel veel posts en heel veel plaatjes en heel veel stukjes tekst en soms gewoon alleen zinnen en tweets die me dat geven, die paar dingen.

Dat is ‘online’ voor mij. Een inmens grote bibliotheek met inspiratie glimlachen vrienden genot herkenbaarheid. En vaak ook nog live. Want als mensen veel bloggen weet je dat ze er iedere dag langskomen, net als jij. Dan heb je dus een band.

Van de week kreeg ik een email.

Van iemand die ik niet ken! Als reactie op mijn blog. Er zijn namelijk meer dan 200 mensen op mijn blog geabonneerd. Volgens feedburner. Ik weet niet of dat klopt en ook niet wat dat eigenlijk zegt. Maar sommige mensen van die 200 krijgen mijn blogartikelen in hun email. En sommige mensen (1 per week of zo) doen dan gewoon: reply. En dan zijn we in gesprek, he. Want ik heb max 24 uur daarvoor mijn gedachten op mijn blog gezet. En zij reageren daar dan op.

Het is net echt.

Een tijdje geleden ging de telefoon.

Was het Cor. Die belt mensen gewoon. Ook als hij ze niet kent. Of hij mailt ze.

En ja, dat voelt als vriendschap ja. Zulke mensen bestaan. Ik besta ook. Ik geef altijd antwoord als je me mailt. Maar ik ben niet zo’n beller. Aan de andere kant wees Cor me er op dat ik als een van de weinigen (van…heel Nederland?) mijn telefoonnummer op mijn blog heb staan. Hoewel dat waar is, is Cor de enige en de eerste geweest die me ook echt belde.. Haha!

Ik ben natuurlijk niet zo vaak in Nederland. En soms denk ik: dat is maar goed ook. Ik zou niets anders meer doen dan met jullie afspreken. En in S2M rondhangen met mijn collega’s. En die dan vreselijk afleiden (omdat ik wel van een kletspraatje houd).

Maar over twee nachtjes ben ik in Nederland. En dan ga ik lekker met Henk Jan kletsen. Hoewel hij meestal vooral wil filmen. Misschien krijg ik hem zo ver om ook even off camera te praten, wie weet.

Heb ik ook een punt te maken?

Nee.

De wereld is mooi. En @drspee ook. Dus die foto hieronder, die is voor jou Martha!

bomenlicht

 

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

6 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Linda Rosalinde Markusantwoord
28 mei 2013 om 21:56

Fijne blog, Elja! Glimlachen, vrienden en inspiratie opdoen. De essentie van het bloggen kernachtig samengevat. 🙂

Monique (@weerzinwekkend)antwoord
28 mei 2013 om 18:58

Glimlach! That’s the (real) thing.

Peter Pellenaarsantwoord
27 mei 2013 om 22:32

Heerlijk blog. Wat ben ik toch blij dat ik je mag lezen…

Elja Daaeantwoord
28 mei 2013 om 08:52
– Antwoord aan: Peter Pellenaars

Wat ben ik toch blij dat jij de moeite neemt om mij te lezen… (en ook nog iets te roepen!).

Marthaantwoord
27 mei 2013 om 22:05

Wow, ik ben tot tranen geroerd, Elja. Wat ontzettend lief van je :). De wereld wordt steeds mooier 😀

Elja Daaeantwoord
28 mei 2013 om 08:51
– Antwoord aan: Martha

:)) Ik ook (tranen).

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.