Boek- en zoek-gedoe.

elja bed

Ik ben al twee avonden op zoek naar een hotel in Maastricht. Voor 1 nachtje.

Na gisteravond te hebben gezocht en vanavond voor het eten en vanavond na het eten had ik besloten dat iets buiten het centrum toch de beste optie was. Want dan hebben we tenminste een goed, modern hotel waar de kinderen geen overlast bezorgen aan andere gasten (sommige van de hotels in het centrum met weinig sterren en veel beschikbaarheid zien er uit alsof je iedere zucht, sprong en stap gaat horen dus dat lijkt me niet handig).

En, dacht ik, we gaan met de auto naar de stad overdag, we rijden naar het hotel, en als we dan de volgende dag weer naar de stad willen gaan we met de auto terug.

Maar F. vroeg zich af of het niet beter kon.

Nu ben ik boos van de tafel weggelopen. En zit ik dit op de bank te typen.

Ik vind het helemaal niet leuk, dat gedoe van zoeken en boeken en continu denken: zoveel geld, zoveel comfort? Zoveel geld, zo weinig comfort? Ik heb inmiddels booking.com, tripadvisor, blablabla.com, google maps, google gewoon, airbnb en nog wat sites bekeken en ik ben er klaar mee. De hele tijd de cookies wissen zodat booking.com mijn prijzen niet omhoog gooit…wat een gedoe.

Dat hij nu alsnog nog een keer hetzelfde proces gaat doorlopen vind ik dus totale onzin. Maar misschien vindt hij het wel leuk?!

Vroeger (vroegah) pakten we gewoon de hilton honors punten en boekten iets prachtigs. Haha! Dat waren nog eens tijden!

We zullen zien waar F. mee komt. En of hij nog ooit met me wil praten. Of boeken.

Update: F. heeft uiteraard TOCH een mooi hotel gevonden (ik ben top contributor op Tripadvisor dus ik heb daar even gecheckt hoe of wat). Zul je altijd zien. Krijgt hij weer gelijk. Altijd hetzelfde met die man van mij. <3

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

15 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Brechjeantwoord
18 februari 2016 om 11:14

Hou op. Avonden bezig geweest voor een vliegticket. Nu weer avonden voor een huisje. Wat dan wel weer dat ene pareltje is, en nee ik ben niet veeleisend. Ik wil alleen een huisje dat afgelegen ligt, veilig is voor mijn weglopertje van 2 en ook nog een flinke tuin heeft. Oh ja en niet te ver van…
Nee ik ben niet veeleisend. Maar ik was wel diegene die het mooiste huisje vond!

Elja Daaeantwoord
18 februari 2016 om 15:35
– Antwoord aan: Brechje

Niets mis met veeleisend, als klant, wat mij betreft. Waarom zou dat iets negatiefs zijn? Maar betekent wel dat je door moet blijven zoeken tot je het gevonden hebt! Fijn dat het gelukt is :))

Carolien Geurtsenantwoord
18 februari 2016 om 08:23

Tripadvisor ‘vroeg’ gisteren of ik topadvisor wil worden , geen idee of ik dat wil 😉

Elja Daaeantwoord
18 februari 2016 om 09:36
– Antwoord aan: Carolien Geurtsen

Haha. Ik vind het echt heel leuk, tripadvisor, leuker dan reviews op foursquare. Ik heb er echt lol in om daar dingen te reviewen en me in te leven in de mensen die net zo zijn als ik (bijv. met een gezin) en dan mooie titels te maken die aanspreken. En tripadvisor stuurt me soms zelfs stickers en zo op om me aan te moedigen! Lollig!

Carolien Geurtsenantwoord
18 februari 2016 om 08:18

helkenbaar

Hansantwoord
18 februari 2016 om 07:57

Hier is het net andersom. Ik zoek en zoek op verschillende sites en mijn vrouw komt met iets wat binnen onze eisen ligt. Ik heb het vermoeden dat het komt dat ik wel net dat ene lot uit de loterij zoek, doe jij dat misschien ook?

Oh ja, Tripadvisor. Misschien ook maar eens weer wat plaatsen.

Elja Daaeantwoord
18 februari 2016 om 09:35
– Antwoord aan: Hans

Het is net als met parkeren: ik pak altijd het eerste plaatsje dat ik zie, als het maar lekker ruim is. Hij rijdt altijd door tot de ingang/uitgang, want je weet nooit of daar nog een plekje is. Misschien het equivalent van jouw zoeken naar dat lot??

Hans
18 februari 2016 om 09:45
– Antwoord aan: Elja Daae

Ik was bezig om om Amsterdam iets te zoeken, maar waar precies, welke normale luxe en welke extra luxe wil ik hebben. Welke foto’s staan me weer niet aan… Ik was iets opgelucht toen het plan wijzigde en het hotel niet meer nodig was.

En nee, bij parkeren in een parkeergarage ben ik ook praktisch. In een parkeergarage liefst op een plek waar iets ruimte is want een stukje wandelen wordt niemand minder van (normaal gezegd). Beweging is gezond!

Elja Daae
18 februari 2016 om 15:34
– Antwoord aan: Hans

Haha. Misschien ben ik dan toch meer de Hans. 🙂

Peter Pellenaarsantwoord
17 februari 2016 om 22:40

Mannen! *zucht*

Elja Daaeantwoord
18 februari 2016 om 09:34
– Antwoord aan: Peter Pellenaars

*zucht*

simoneantwoord
17 februari 2016 om 21:36

komt me bekend voor. waarschijnlijk hebben ze een andere manier van ‘zoeken ‘…

Elja Daaeantwoord
18 februari 2016 om 09:34
– Antwoord aan: simone

Je zou er bijna voor naar een reisbureau gaan … !

Sytskeantwoord
17 februari 2016 om 21:15

Ik had een wandelplan in Zuid-Frankrijk, bekeek Google maps voor afstanden, checkte wie vloog naar welke stad in de regio, bekeek vliegprijzen, afstanden, slaapplaatsen – miste een goedkoop ticket door een dag later pas te willen boeken, twijfelde over startplaats, keek eens naar weerberichten (te nat voor wandelen op korte termijn)… zucht.

En nee ik vond het ook niet leuk om te doen. Benieuwd wanneer dat plan zijn vervolg krijgt.

Elja Daaeantwoord
18 februari 2016 om 09:33
– Antwoord aan: Sytske

Wat een gedoe he???

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.