Nederlanders op de fiets

fietsNederlanders fietsen altijd overal en met alles.

Raar hoor.

Het valt me nu pas op, na al die jaren weg. Dat ik het normaal vind om op de fiets naar mijn werk te gaan. Door de regen. In Nederland vind je dat normaal.

In de regen. In de sneeuw. In de mist. In het donker. In de bliksem door de donder. In de hagel in de zon. In de storm.

Met in de hand een iPhone of een kinderfiets (?). Een Ikea-tas een koffer een kat. Een baby (voorop, achterop). Of twee. Of drie! Met boodschappen en kratjes bier en bloemen. Met spullen. Met grote schooltassen.

In korte rokjes. Spijkerbroeken. Zakenpakken. Mantelpakjes. Zomerjurkjes. Half bloot. Bikini. Smoking. In regenpakken. Met paraplu’s.

Door duinen (ik vandaag!), door graslanden, door bossen, door zand (!), heuvels op en af, over fietspaden, over wegen, door drukke steden, over sporen.

Nederlanders en hun fiets! We vinden het zo gewoon.

Onze fietsen, uit het buitenland, hebben geen spatborden en geen lampen. Waarom zouden ze? Nergens anders fietsen ze als wij.

Nederlanders op de fiets!

Raar volkje.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Deel uw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.