Modus zonder de vakantie-

springenIk ben in zomersferen. Vakantiemodus.

Ik heb alleen nog geen vakantie.

Ik ben alleen in de -modus.

Ik rond deze week de laatste twee webinars voor de vakantie af die we bij Frankwatching Webinars organiseren (een gratis webinar over Sociaal intranet en een nieuw webinar over Instagram, beide echte toppers om dit eerste half jaar van 2015 mee af te sluiten). Ik werk natuurlijk gewoon de zomer door, minus twee weken, maar het voelt als vakantie.

Hoe leuk ik ze ook vind, ‘mijn’ webinars, ze vragen altijd een heleboel organisatie. En omdat ik bij 99% zelf aanwezig ben, als moderator, vragen ze ook van me dat ik ‘in de winkel sta’, dat ik er live bij ben.

Een webinar runnen lijkt een beetje op het runnen van een twitterchat. Het is alleen iets stressvoller. Intensiever. Je hebt te maken met techniek, betalende deelnemers, last-minute inschrijvingen die je moet verwerken in je systemen, sprekers die je moet faciliteren en ondersteunen, nieuwe manieren van interactiviteit die focus vragen van spreker en moderators…

Even een pauze met de rust van de zomer is gewoon lekker. Een opleidingsprogramma als dat van ons moet continu veranderen en aangepast worden aan een veranderende wereld. In de zomer kunnen we bouwen aan nog meer mooie webinars en webinarprogramma’s. En we kunnen weer nieuwe dingen doen qua marketing van die webinars (toch stiekem een van mijn favoriete aspecten). Beetje dingen uitproberen. Doordenken. Doorpraten. Reflecteren.

Reflectie staat hoog op mijn lijstje, deze zomer.

Ik heb als zelfstandig ondernemer een half jaar gedraaid als nooit tevoren. Ik zat net mijn administratie in orde te maken en keek vol verbazing naar mijn OV-kosten. Er waren weken dat ik zelfs in het weekend nog naar afspraken ging en bijna dagelijks in bus en trein zat, van hier naar daar en terug.

Een opdracht bij het Ministerie van I en M de afgelopen maanden, vele workshops en lezingen – die kant was er ook! Superleuk en gevarieerd. Houd ik van.

Maar eerlijk is eerlijk: de combinatie met drie kleine kinderen, een man die 4 dagen/nachten per week van huis was en een nieuw land/huis/buurt/schoolsysteem om te leren kennen was geen peuleschil.

Ik ga langzaam maar zeker in vakantiemodus. Nog twee weekjes en de wekker op mijn iPhone gaat uit, de Kindle gaat aan en de slippers ook. Nog even knallen…

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Deel uw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.