Meer volgers op Snapchat [interview]

radio aalsmeerIedere maandag ben ik te horen in de radioshow van Anna-Maria, Uur van Puur, op radio Aalsmeer. Meestal zijn het korte items, maar onlangs hadden we wat langer de tijd. We doken in de vraag hoe je nu meer volgers kunt krijgen op Snapchat.

Je kunt het interview hier beluisteren.

Meer volgers op Snapchat

Zo lang Snapchat geen discover-functie heet en je er niet kunt adverteren of links kunt opnemen, moet je creatief zijn.

Tips die aan bod kwamen waren o.a.:

  • Vraag andere Snapchatters om een shout-out te doen, d.w.z. jou te noemen op Snapchat zodat hun volgers jouw naam kennen en je kunnen volgen
  • Deel de link naar je Snapchataccount op andere social media kanalen
  • Deel de link naar je Snapchat account in je nieuwsbrief
  • Gebruik stickers met je snapcode en verspreid die waar je maar kunt
  • Een t-shirt met je snapcode
  • Zet je snapcode (Snapchat maakt automatisch een QR-code aan van je account, het gele vierkantje met het spookje in het midden) op je gevel, je winkelruit, de placemats in je restaurant, de muren van je zaak

Maak een link aan naar je Snapchataccount

link naar snapchataccount delenVooral voor het delen via andere online kanalen is het natuurlijk handig als je de directe link naar je Snapchataccount deelt. Die vind je door op het spookje in het hoofdscherm te klikken, te kiezen voor ‘vrienden toevoegen’ en vervolgens voor ‘Gebruikersnaam delen’.

Meer tips?

In deze artikelen staan allerlei tips (veelal dezelfde, maar het kan geen kwaad om te lezen hoe verschillende mensen het aanpakken)

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Deel uw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.