Vind het werk dat je op zaterdagochtend graag doet

stalOp het congres waar ik vorige week was, raakte ik aan de praat met een meisje. Ze was net afgestudeerd en werkte voor een PR-bureau. Of eigenlijk meer een ‘influencers’-bureau: een agentschap voor bloggers en instagrammers.

Ik vroeg of ze ook op Snapchat actief is.

Dat leek me nogal belangrijk in die business. Influencers zijn op Snapchat een belangrijke manier om je zakelijke snapchataccount te vullen met interessante content en om te zorgen dat je uberhaupt volgers krijgt.

Er worden op Snapchat miljoenen verdiend door influencers en de bureaus die ze weten te koppelen aan de juiste merken.

Maar nee, ze zat niet op Snapchat.

Weet je, zei ze, ik ben de hele dag op mijn werk al met social media bezig. Ik heb er ‘savonds geen zin meer in.

Ik knikte begripvol.

Omdat ik begrijp dat ze er zo in zat.

Maar vooral omdat ik direct begreep dat ze niet op de juiste plek zat.

In het boek dat ik aan het lezen ben, The Entrepreneur Roller Coaster, staat een quote van een beroemde songwriter. Hem wordt gevraagd wat hem drijft. Waarom hij – zelfs nu hij op leeftijd is -door blijft gaan met liedjes schrijven. Waarom niet gewoon genieten van faam en geld?

Hij geeft als antwoord:

Op zaterdagochtend, als het rustig is, is er geen andere plek op de planeet waar ik zou willen zijn – niet op een exotisch strand, niet in een lounge chair, niet op een golfbaan – dan in mijn studio, liedjes maken.

Zo is het voor mij ook. Schrijven, social media, nadenken, bloggen, regelen, presentaties voorbereiden, mijn ideeën voor mijn nieuwe bedrijf tot leven zien komen: zaterdagochtend of maandagmorgen maakt me niet uit. Ik heb er altijd zin in. Ik vind het altijd leuk.

Ik weet wel dat het niet iedereen lukt om geld te verdienen met wat zij of hij het liefste doet.

En dat is niet erg. Soms mag iets dat je graag doet gewoon een hobby blijven. Soms is dat ook wat maakt dat je het überhaupt zou willen doen op zaterdagochtend!

Maar als je net afgestudeerd bent, bij een hip bureau werkt voor social media en je hebt geen puf meer om zelf social media te gebruiken?

Dan moet je hard op zoek naar het werk dat je wél net zo lief op zaterdagochtend zou willen doen.

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

1 Reactie

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Jacob Jan Voermanantwoord
14 juni 2016 om 10:48

Tjee. Ik heb beide.
Werk dat ik ook in het weekend doe. En nog een hobby waar ik druk mee ben.
En soms is het ook fijn om van beiden even rust te hebben. Omdat ik niks doen erg nodig heb. En niks doen is bij mij niks doen. Zitten. punt. Het liefst in mijn tuin. Rondkijken en gedachten laten dwalen. (Tja , en waar gaan die gedachten dan over? ….)

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.