Het dubbele van Kerst

Ach. Kerst. Het is makkelijk om te vergeten dat niet iedereen er naar uitziet, als ik zo naar mijn Instagram feed kijk. 

Die staat vol met blije plaatjes van kerstbaksels, kerstkinderen, kerstgezinnen, kerstborrels, kersteten, kerstbomen en kersteten.

Ik heb thuis ook kerstbaksels, kersteten, kerstkindjes, kerstfamilie en een kerstboom (en een 2 meter hoge opblaasbare verlichte sneeuwpop. Geen grapje).

Maar het punt is, ik heb ook Kersten meegemaakt waar we alles hadden behalve Kerstfamilie. En ook al hadden we al die andere Kerstingrediënten, al deed mijn moeder er alles aan, ik miste een stukje gezin. En ik verlangde naar familie. 

Ik weet dus heel goed dat sommige mensen door al die Kerstheisa extra worden geconfronteerd met en herinnerd aan wat ze missen. Dat is het dubbele van Kerst.

Dus als je dit leest en dit herkent: laat je niet gek maken. Kerst is voor sommige mensen een spirituele boodschap, voor sommige mensen een gedoe, voor sommige mensen gezelligheid en voor sommige mensen niets meer dan een moment. 

Kerst is wat je ervan maakt. En miljoenen mensen vieren het niet, hè. 

Ik ga Kerst wel vieren. Ik ga genieten en dankbaar zijn. En ik wens iedereen een fijn weekend! Kerst of niet ?

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

2 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Petraantwoord
25 december 2016 om 08:41

Ik plaatste eerder een bericht op FB waarin ik hen die geen gezellige Kerst tegemoet zien, om wat voor reden ook, een knuffel toewens. Sommigen reageerden daarop als: wat goed dat je aan die mensen denkt. Maar zo raar is dat niet, en precies wat jij zegt: als je zelf Kerst ook kent als iets waar je tegenop ziet dan vergeet je zoiets niet zomaar.

Zelfde geldt voor vaderdag, moederdag, voor ongewenst kinderlozen of ouders die hun kind hebben verloren of niet samen mogen zijn door vechtscheiding etc.

Ik wens je blije Kerstdagen 🙂

Elja Daaeantwoord
25 december 2016 om 11:42
– Antwoord aan: Petra

Als je het gevoel niet kent, sta je er niet bij stil, denk ik. Jij ook fijne dagen! ?

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.