Geen haastige spoed is best wel goed

Ik heb geen haastige spoed gehad, de afgelopen weken. Ik had een paar projecten maar geen grote presentaties en trainingen. Dus ik kon fijn vooruit werken.

En hoewel ik dat wel deed, kwam het toch weer neer op het laatste moment, he. Daarom sluit ik nu pas mijn computer af met de presentaties voor een training morgen.

Ik kan het niet laten. Het moet altijd weer beter. Mijn presentaties moeten op maat zijn, de screenshots moeten nieuw en relevant zijn, en terwijl ik bezig ben bedenk ik opeens iets dat ik wil laten zien en moet ik op zoek naar een screenshot dat daarbij past.

Mensen die van de inhoud zijn komen daardoor natuurlijk wel eens in de tijdproblemen. Zoals ik merk aan een ander project waar ik helemaal niet de inhoudelijke expert ben maar waar slimme, inhoudelijke mensen de content moeten maken.

Tsja. Ik weet heel goed hoe dat gaat. Terwijl je aan het schrijven of wat dan ook bent, ga je je iets afvragen, ga je het opzoeken of onderzoeken, raak je afgeleid door een nieuw feitje of een ontwikkeling of zienswijze die je niet kende … en boem. Down the rabbit hole.

Tegelijkertijd zijn presentaties, lezingen en trainingen voor mij een belangrijk moment om de laatste kennis en de laatste ontwikkelingen te verwerken. Social media verandert doorlopend. Gelukkig heb ik oplettende lezers (zie hieronder) en medefacebookgroepers (zo blij met de Dutch Facebook Group!) en slimme blogs die antwoorden geven op al mijn vragen inclusief vragen waarvan ik niets wist dat ik ze had.

Oktober is een belachelijk drukke maand. Op naar al die presentaties – en al die nieuwe kennis en ideeën!

 

Foto: Lisa Bos

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Deel uw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.