Over feestjes, klandizie en leads

cupcakes3Ik ben een verrassingsfeestje aan het plannen. Voor F. Dat kan ik hier rustig roepen, want hij leest dit blog nooit. Zo zie je maar! Dat heeft zijn voordelen.

Ik had al een week of twee geleden contact gehad met een bedrijf in de buurt, over dat feestje. Ik heb iets van ze nodig.

Ze zijn niet uniek in wat ze leveren, verre van. Er zitten alleen al hier in het centrum van het dorp nog 3 van dezelfde bedrijven. En dit is niet de hipste van de vier. Eerder het meest degelijke. En toevallig ook het dichtste bij. Ik dacht bij mezelf dat die hippe, trendy varianten mogelijk ook wat meer van de blablabla zouden zijn. Ook qua prijzen.

Ik dacht: ik ga voor de degelijke variant. Stom genoeg heb ik de andere bedrijven niet eens benaderd voor een vergelijkende offerte. Te lui. Te moe. Te veel te doen. Blij dat het van mijn lijstje af was.

Nummer achtergelaten, naam, emailadres, datum doorgegeven. Nooit meer iets gehoord. Ik heb ze gemaild, halverwege vorige week geloof ik. Niets gehoord.

Vandaag langsgelopen. Ze waren nét met mijn email bezig. En morgen zou ik horen of het ging lukken.

Morgen. En mijn verrassingsfeestje is zaterdag.

Als ik hem was, zou ik VANDAAG bellen! Niet morgen! Ik dacht het wel maar ik zei het niet.

En ik ben WEER niet langs die andere zaken gelopen. Stom he. Maar dat vind ik dan sneu. We zijn allemaal ondernemers, tenslotte, ik weet hoe het is.

Wat ik dan alleen niet begrijp, is dat je zo’n order gewoon laat lopen. Dat je zo’n lead niet opvolgt. Dat je zo’n klant niet achterna zit. En dat terwijl er in een straal van 100 meter drie concurrenten zitten.

Ik weet, ik ben een sukkel. Maar ook een hele drukke ondernemer en moeder die er door de week vaak alleen voor staat en hard de omzet moet laten groeien en een heel gezin heeft met culture shock. Dus het was me gewoon niet gelukt om het beter te regelen met meer offertes. Ik vind het ook altijd shit om mensen af te wijzen, dat was misschien nog de belangrijkste reden om niet naar concurrenten te gaan.

Ik hoop dat het goed komt. En zo niet, heb ik inmiddels 4 alternatieven bedacht. Dat feestje komt wel goed. Maar of het met zo’n zaak ook goed komt?

PS Dat plaatje van de cup cakes is heel oud. Uit de VS. Heerlijke cup cakes. Maar f. houdt vooral van hazelnootgebak dusssss…. Misschien ga ik wel proberen om het zelf te maken. En als het dan mislukt, ga ik er hilarisch over bloggen, net als de Pinterester! (klikken! aanrader. “Failing at Pinterest so you don’t have to”)

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

4 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

ankeantwoord
9 februari 2015 om 23:09

Hazelnootgebak van Maison Kelder. Jummie!

Elja Daaeantwoord
12 februari 2015 om 17:07
– Antwoord aan: anke

Ja moet ik nog even regelen 🙂

HappyHotelierantwoord
9 februari 2015 om 17:47

Niet dom niet lui, nee gewoon een behoefte om erop te kunnen vertrouwen dat iemand je wens op een behoorlijke manier oppakt en oplost.

Elja Daaeantwoord
12 februari 2015 om 17:07
– Antwoord aan: HappyHotelier

Nou, zo is het Guido!! Maar heb alternatief gevonden gelukkig….!! Pfff.

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.