Een vlog. Maar geen mooie.

elja vlog blog

Ik heb een video voor je opgenomen. Met QuickTime player. Het is geen topkwaliteit, noch het beeld, noch het geluid. Maar ik wilde het eens proberen.

Jaren geleden, toen ik in de VS woonde en pre-iphone, was ik ook overtuigd van het nut van zo’n videocamera. Ik ging meteen naar de winkel om een Flip te kopen.

Een Flip?

Een Flip. Dat was het helemaal, had ik begrepen van mijn marketinghelden uit die tijd.

Ik heb er best grappige filmpjes mee gemaakt. Van mijn kinderen. Als ik die nu zie, smelt ik helemaal. Maar de kwaliteit was matig als je het vergelijkt met wat iedereen met een nieuwe iPhone tegenwoordig kan maken.

Ik weet het niet met dat vloggen. Het moet er toch een beetje mooi uit zien, he? En goed geluid hebben!

Niet dit werk:

Je ziet direct wat er mis gaat. Anders dan, eh belichting, beeldkwaliteit en geluid dan.

Je mist editing, je mist de leuke intro en de laatste slide met info, je mist een duidelijk verhaal, je mist een rustige achtergrond. Je mist dat er allemaal dingen in beeld komen die de indruk geven dat je huis rommelig is (…) en niet-hip (…).

Maar wat je niet mist als je gewoon QuickTime op je macbook Air opent en klikt op nieuwe opname en gewoon opneemt en afsluit en upload naar YouTube, is dat je je camera moet aansluiten en enorme bestanden moet downloaden en bewerken en uploaden. Dus da’s een voordeel als je ongeduldig bent zoals ik.

Fijn weekend!

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

2 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Kitty Kilianantwoord
10 juni 2016 om 16:25

Hahaha!
Volgens mij is het ook belachelijk veel werk.
Ik begin er niet aan.

Elja Daaeantwoord
10 juni 2016 om 21:08
– Antwoord aan: Kitty Kilian

Ik worstel met het idee. Op Snapchat vind ik het leuk. Maar daar is het nauwelijks werk. 🙂

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.