Een kanttekening bij ‘hustle’

IMG_2745Hustle. Niet de dans maar de continue strijd om dingen te laten gebeuren die ondernemers nu eenmaal moeten voeren.

De niet-aflatende stroom activiteiten rondom klanten, producten, diensten, organisatie die er toe moet leiden dat er geld wordt verdiend en materieel succes wordt behaald.

Een nobel streven, dat ge-hustle.

Een goed arbeidsethos.

Stilstand is achteruitgang.

Hustle is de enige manier om vooruit te komen.

Zit je iedere avond voor de TV of in de kroeg? Of hustle je dat het een lieve lust is? Werk je aan je toekomst? Zorg je voor business? Vecht je voor je visie en voor klanten?

Dat idee.

Ik geloof in hustle. Met een kanttekening.

OK: 2 kanttekeningen.

1. Het is makkelijker gezegd dan gedaan. Letterlijk: een blog of tweet of snap waarin je heel hard ‘hustle’ roept is zo gemaakt. En een paar momenten druk bezig zijn op een dag maakt nog geen hustle.

2. Hustle is voor iedereen – binnen de beperkingen die je hebt. Het is makkelijk om 24/7 te hustlen als je partner het huishouden en de kinderen regelt. Als je met niemand rekening hoeft te houden. Als je gezond bent. Als je geliefden gezond zijn. Als je niet opgeslokt wordt door een zielloze en uitzichtloze baan.

14/7 Hustl, wat de term een beetje impliceert, is een stukje lastiger als je tijd en energie ook naar anderen gaat en niet alleen naar je werk. En laten we wel wezen: het is gezond dat je tijd en energie naar anderen gaat! De wereld draait niet om jou. En geluk zit voor de meeste mensen niet in materieel succes.

Hustle is voor iedereen. Maar hustle is niet voor iedereen hetzelfde.

Aanvulling: het boek ‘Ga hosselen’ is wat dat betreft een verademing, een praktische manier van denken over ‘hustle’.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

2 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Heleenantwoord
10 juli 2016 om 21:46

Je hebt bij mij een punt gezet met het hustle, hossen en het dansen van Martha. Een van meerdere punten die me helpen ‘mijn ding’ te vinden en te doen. Aan mij om ze te verbinden. Dankjewel!

Elja Daaeantwoord
11 juli 2016 om 07:43
– Antwoord aan: Heleen

Hoi Heleen, wat leuk om te horen! YEAH! Ieder zijn eigen pad, he?

Trouwens, dankzij jou heb ik inmiddels mijn eigen blog doorgelezen en me gerealiseerd dat ik her en der nog wat linkjes moet plaatsen naar artikelen over hetzelfde onderwerp. Dat komt omdat ik maar niet kon bedenken wat je bedoelde met dansen en Martha???

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.