De zondagavond-wake-up-call

tuinmuurZondagavond. Het kan een heerlijke avond zijn, nog even genieten van het weekend. Ik zat gisteravond lekker een drankje te drinken in onze tuin, die gelukkig steeds groener word (er staat aan 1 kant een heeeeele hoge muur en dat was toch even wennen toen ik hem een jaar geleden zag).

Maar zondagavond kan ook dat vervelende zondagavondgevoel geven omdat het weekend weer voorbij is en je morgen weer aan de slag moet. Dat had ik daarna. Na het eten.

Ik zat te denken dat het vervelende-zondagavondgevoel eigenlijk voortkomt, niet zozeer uit werken, maar uit niet weten waar je naar toe werkt. Wat ben je aan het doen? En waar leidt het toe?

Je hebt alleen maar vrije tijd als je ook werkt. Werken moet nu eenmaal. We moeten allemaal ergens van leven. En ook de mensen die niet hoeven te werken in de zin van betaald werk, vullen hun tijd met dingen. Dat is ook werk.

Het vervelende is dat je soms werkt zonder te zien waar het toe gaat leiden. Dat geeft een beetje een moedeloos gevoel. Waarheen, waarvoor – dat idee.

Misschien heeft een mens gewoon doelen nodig. Wil een mens vooruitgang zien. Is dat het.

Gelukkig heb je in veel banen wel die mogelijkheid: plannen maken. Projecten plannen. Naar dingen toe werken en – leven. Doelen stellen. En als ondernemer heb je geen keuze, daar ben jij de enige die jou vooruit kunt krijgen. Moeten alle plannen sowieso van jou komen, en van jou alleen.

Ik ging naar bed met het idee dat ik niet wist waar ik nou naar toe aan het werken was en ook al wist ik het wel, wat ik kon doen om dat doel te halen.

Maar ik werd wakker met plannen en ideeën.

Met grip.

Soms dient het zondagavondgevoel als een soort van wakeup call.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

3 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Debbie Peteriantwoord
19 augustus 2013 om 11:13

Oh wat lekker, zeg! Stuur mij ook een beetje grip 🙂

Jarnoantwoord
19 augustus 2013 om 09:32

Aan het begin van het jaar schrijf ik altijd 6 woorden op een papier van dingen die ik bereikt wil hebben. Voor dit jaar was dit bijvoorbeeld ‘boek’ en ‘CRM’. Deze hang ik naast mijn bureau zodat ik altijd even kan kijken wat er zoal in de koker zit. Dat helpt. met hartelijke groet,
Jarno

Elja Daaeantwoord
20 augustus 2013 om 19:35
– Antwoord aan: Jarno

Ha. Ik weet toevallig dat jouw voornemens inderdaad uit lijken te komen. Gaaf, zo’n idee van een paar kernwoorden. Ik ben sinds zondagavond overigens al weer een heleboel stappen verder gekomen!

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.