De stiekeme doe-het-zelvert

Ik ben, heb ik me vandaag gerealiseerd, een stiekeme doe-het-zelvert. Niet in de zin van knutselaar. Maar in de zin van: ik regel het wel even in mijn eentje.

Ik kreeg ooit al als feedback op een cursus Persoonlijke Ontwikkeling dat ik kennelijk moeite had (heb) om om hulp te vragen. En dat gaat nog steeds op.

Ik ben bezig met de laatste zaken voor de lancering van het eerste programma van Frankwatching Webinars (oh, dat mag best een link zijn mensen, Frankwatching Webinars dus, en je vindt me ook op @fwwebinars!), en ik neig er naar de dingen zelf te doen. Wat nogal dom is als je een team hebt van gigantische getalenteerde collega’s die de meeste dingen veel beter kunnen dan jijzelf!

Gek, he? Kan ik niet loslaten? Wil ik de baas zijn? Of durf ik niet om hulp te vragen? Ik weet het niet. Het is volgens mij niet omdat ik een perfectionist ben, want dat ben ik niet (getuige de vele type- en spelfouten in mijn blogartikelen). Of controle willen houden…(hoewel…? Over sommige dingen liever wel, toegegeven). Of denken dat je het beter kunt, dat is het niet, want ik weet dondersgoed dat andere mensen veel meer verstand hebben van visuals, opmaak, techniek, etc. Sterker nog, ik heb daar veel bewondering voor en ik vind het heerlijk dat zij die dingen kunnen en doen.

Dus dat is het niet. Misschien toch die hulpvraagaversie?

Aan de positieve kant, ik heb wel geconcludeerd dat ik in mijn hart echt een ondernemer ben. Go, go, go, hop, time to launch! Dus dat is op zich fijn om weer bevestigd te krijgen. Ik heb er ook zo veel lol in, met sprekers afstemmen, leuke dingen bedenken, lekker marketingplannen maken, zaken organiseren en uitzoeken, in de processen duiken, teksten schrijven. Gewoon, iets nieuws neerzetten, aan iets bouwen. Dat is echt zo heerlijk. Vooral omdat ik het niet alleen doe maar met hele leuke slimme mensen.

Alleen dat doe-het-zelvertige. Daar moet ik rap vanaf.

*om 12:00 snachts nog druk help-mij-alsjeblieft-mailtjes stuurt* 🙂

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

6 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

lindakwakernaatantwoord
21 februari 2013 om 19:39

Way to go!!
Ga lekker je gang,
Het gaat toch goed?

Elja Daaeantwoord
22 februari 2013 om 22:32
– Antwoord aan: lindakwakernaat

Ja is ook zo! En vandaag heb ik de boel aan mijn collega’s gegeven met de plechtige belofte offline te gaan. Maar ik hoop dat ze bloggen niet meerekenen.

Frank Janssen
22 februari 2013 om 22:49
– Antwoord aan: Elja Daae

Hahaha. Hmmm… tja…. we weten dat je zonder bloggen niet echt zou kunnen genieten…. Nou toe maar dan, als het daar dan echt bij blijft…… deal! 🙂

Elja Daae
22 februari 2013 om 22:49
– Antwoord aan: Frank Janssen

Phew. Afgesproken!

Moonalisaantwoord
21 februari 2013 om 01:09

Mooi beschreven! Stukje zelfkennis 🙂 ik vind hulp vragen ook altijd super moeilijk. Draag liever zelf de last dan anderen er mee op te zadelen. Denk dan snel dat iemand me lastig vind. En ook stukje controle 😉 liefs Simone van Moonalisa 😉

Frank Janssenantwoord
21 februari 2013 om 00:20

Het is wel leuk hoor, dat doe-het-zelven….  🙂

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.