De spark

zwembad

Ik was even gaan zwemmen gisteren. Het grote bad werd nog gerepareerd dus ik mocht baantjes zwemmen in het recreatiebad (met glijbaan en zo). Na afloop raakte ik aan de praat met een van de zwemjuffen/badmeesters over hoe het allemaal zit met baantjes zwemmen.

Dat komt omdat het best ingewikkeld is als nieuwkomer, baantjes zwemmen. De meeste mensen zijn een stuk ouder en zwemmen veel langzamer en komen er al veel langer. Ga dan maar eens uitvogelen in welke ‘baan’ je nu precies moet zwemmen zonder mensen in de weg te zitten. (antwoord: in de speciale snelle banen want die zijn niet alleen voor de stoertjes! yay wist ik niet)

Anyway. Wij raakten dus aan de praat, Maaike en ik. Ze geeft mijn zoontjes les met schoolzwemmen en met de gewone zwemles, dus ik kende haar naam. Maar ik kende haar eigenlijk niet.

Tuurlijk had ik wel gezien dat mijn middelste zoontje heel goed op haar reageerde. En aangezien hij een soort van ingebouwde bullshit-meter heeft, kan ik daar een soort van conclusie aan verbinden. Maar verder wist ik niets van haar.

Gisteren raakten we aan de praat, toen ik uit het zwembad kwam. We hadden het over zwemles en afzwemmen en toen vertelde Maaike dat ze blogde. Ik weet niet eens meer hoe we er op kwamen.

Opeens hadden we een heel gesprek over bloggen. Zoals jullie weten ben ik in mijn element, als ik met bloggers kan praten over bloggen. Waar je ook over blogt, ik ga je overweldigen met mijn ideeën over je niche, over de behoefte die mensen hebben, over waarom je niet schrijft over hetgeen je dagelijks mee bezig bent en zo goed in bent … 😉

Superleuk natuurlijk, om opeens iets te leren over een hele andere wereld. En om te kunnen zeggen: waarom doe je niet dit of dat? En om iemand die iedere week met je kinderen te maken heeft maar die je nooit spreekt, een keer te leren kennen.

Ik liep blij naar buiten. Een onverwachte ontmoeting.

En toen?

Toen las ik dit.

Ha. <3

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Deel uw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.