Creativitijd

bomenGisteren had ik voor het eerst sinds heel wat werkdagen een ochtend geen afspraken.

Geen webinars, geen klantafspraken, geen overleg.

En geen kinderen thuis, tot 12:00!

Ik maakte koffie en pakte mijn laptop, ging aan de keukentafel zitten en lekker mijn feeds lezen (het overzicht van alle blogs waar ik op geabonneerd ben).

Wat een genot is dat. En wat is het makkelijk om creatief te zijn als je de ruimte hebt en de tijd. Als je die ‘room of one’s own’ even hebt. Geen verplichtingen. Inspiratie.

Laten we wel wezen, veel mensen die werken krijgen die rust en ruimte helemaal nooit. Ze gaan van drukkend werkschema naar de kinderopvang of de boodschappen en weer terug. Niet dat we iets te klagen hebben!

Maar voor je creativiteit is het niet echt bevorderlijk. En zonder creativiteit komen we niet echt verder, denk ik. Komen er geen oplossingen en verbeteringen.

Wie was het, die onder een boom lag te peinzen, een appel zag vallen en het begrip ‘zwaartekracht’ ontdekte? 🙂

Zo zie je maar.

We zouden allemaal eens lekker onder een boom moeten kunnen liggen.

We hebben het allemaal nodig. Een beetje creativitijd.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

4 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Ruthantwoord
19 september 2014 om 22:46

Amen. En die luxe… wanneer je kinderen hebt en werk en dan een ochtend helemaal voor jou alleen. Het is een applaus waard dat je niet een stofzuiger pakt. Heerlijk.

Elja Daaeantwoord
21 september 2014 om 16:37
– Antwoord aan: Ruth

Hahaha. Thanks. Het is niet in me opgekomen, eerlijk gezegd.
Dat komt vooral omdat overdagtijd voor mij toch gewoon als werktijd geldt en voelt. En dat ik creativiteit en creativitijd beschouw als een wezenlijk onderdeel van mijn werk, van wat mij goed maakt in wat ik doe. wat zorgt dat opdrachtgevers mijn ideeën en bijdrage geld waard vinden. En het helpt dat ik er ook nog eens heel gelukkig van word, mijn werk. :))

Je raakt wel aan iets heel relevants, vind ik, over hoe ik er in sta en hoe anderen er in staan en hoe lastig het is om als thuiswerkende vrouw NIET die plicht te voelen? Interessant. Moet ik eens over nadenken….

Ruth
21 september 2014 om 23:34
– Antwoord aan: Elja Daae

Ja, dat is voor mij in ieder geval een groot thema. De balans tussen kinderen, man, huis, ik, werk (ook buitenshuis) en…. De conclusie is geloof ik dat dat niet allemaal in 24 uur past. Overal plicht. Wie heeft in hemelsnaam de emancipatie ingezet (er daagt iets… Aletta Jacobs enzo…) Ohneeee wat zeg ik nu!!! Maar zonder gekheid. Een uitdaging, dat is het!

Elja Daae
22 september 2014 om 16:15
– Antwoord aan: Ruth

Ja…herkenbaar. Balans, zorg, taken, alles willen, niet alles kunnen, moe… Mooi blogonderwerp!

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.