#blogpraat stopt niet maar verandert wel

blogpraatHet is voor mij een historische dag. Na 6,5 jr (!) de wekelijkse twitterchat #blogpraat te hebben georganiseerd, gaan we overschakelen naar een maandelijkse chat.

De afgelopen 5,5 jr (als ik het goed heb, kan ook  6 jaar zijn) organiseerde ik #blogpraat met Raymond Snijders. En zowel hij en ik voelden dat altijd als een voorrecht en als plezier. We hebben er allebei ontzettend veel mensen leren kennen. En lief en leed gedeeld (vooral lief, gelukkig) met heel veel leuke bloggers. Maar sinds dit jaar zien we het animo voor de chat teruglopen.

Misschien ligt het aan de manier waarop Twitter zich ontwikkelt. Misschien ligt het aan ons, ‘ouwe’ bloggers. Misschien zijn ‘nieuwe’ bloggers steeds minder actief op Twitter en meer op kanalen als Facebook. Misschien is de chat niet bekend genoeg. Misschien promoten we het niet genoeg. Misschien zijn we niet inclusief genoeg (en dus te ex-clusief). En ongetwijfeld zou het beter lopen als we er gedurende de week meer energie in zouden steken.

Ik denk dat het een combinatie van factoren is. Maar dat het aantal deelnemers en het aantal tweets terugloopt, zien we heel duidelijk.

Tegelijkertijd worden de kinderen van Raymond en die van mij groter en vragen meer aandacht, zo tussen 20:00 en 21:00. En zijn onze banen drukker geworden. Hebben we kortom minder tijd en energie te besteden dan de afgelopen jaren.

Bovendien hebben we de meeste onderwerpen al minimaal 6 keer behandeld de afgelopen jaren. Sommige onderwerpen een veelvoud daarvan. Ook om die reden waren we al langere tijd op zoek naar een ander format, waarbij we wat meer de diepte in konden gaan. En waar we allebei nog meer onze passie voor bloggen in kwijt konden. Samen met al die mensen die we hebben leren kennen de afgelopen jaren.

Want #blogpraat draait in de eerste plaats om mensen. Dat is altijd zo geweest en het is nog steeds zo! We willen de community waar we deel van zijn, niet kwijt. Al die mensen die bereid zijn iedere keer weer informatie uit te wisselen, ideeën uit te wisselen, kennis te delen of gewoon vragen te stellen en meer te praten of te lezen, dat is onbetaalbaar. En het blijft belangrijk! Want het aantal blogs en bloggers blijft groeien.

Daarom schakelen we over naar een nieuwe vorm voor #blogpraat.

#blogpraat wordt een maandelijkse chat. En we krijgen hulp bij het verder uitbouwen van die maandelijkse chat met een actiever blog, meer promotie en misschien een forum op de site.

Om iedereen op de hoogte te houden van de ontwikkelingen en te helpen herinneren aan de chat, hebben we een mailing list aangemaakt. Je kunt je hier aanmelden.

Verandering van spijs doet eten, toch? We zijn benieuwd hoe #blogpraat zich gaat ontwikkelen!

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media en heeft al een vaag idee voor de derde. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere vrijdag in je inbox!
Elja elders:

6 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Zo simpel is dan gelukreply
september 14, 2016 at 07:09 PM

Ik moet eerlijk bekennen dat ik zelf bijna nooit actief deelneem aan Blogpraat. Soms vind ik het wel interessant om te lezen (niet alles, want ik blog echt puur voor mijn plezier en hoef niet zozeer iets te verbeteren aan mijn blog), maar ik heb er nooit zoveel aan toe te voegen. Ik denk toch ook omdat ik zelf niet heel ‘serieus’ bezig ben met bloggen.

Elja Daaereply
september 15, 2016 at 08:09 PM
– In reply to: Zo simpel is dan geluk

Nou ja, het is totaal vrijwillige he. Dat is het mooie. Wie mee wil doen, kan meedoen, wie mee wil lezen kan meelezen. De enige manier ook om het te doen denk ik, geen verwachtingen en geen verplichtingen!

Charlottereply
september 13, 2016 at 11:09 AM

Begrijpelijke keuze. En dat drukkere bestaan in werk en aandacht die naar anderen moet tussen 20:00 en 21:00u is misschien ook wel een factor die voor sommige bloggers meespeelt (hier wel, in elk geval).
Goed idee om het maandelijks te maken en dat forum zou best eens wat kunnen zijn. Leuk! Beter dan een FB groep 🙂 Past misschien ook wel beter bij ‘oude bloggers’. Succes, want het zal nog wel wat werk kosten!

Elja Daaereply
september 14, 2016 at 03:09 PM
– In reply to: Charlotte

Dank! We gaan het zien 🙂

Carelreply
september 13, 2016 at 09:09 AM

Goed initiatief!

Elja Daaereply
september 13, 2016 at 11:09 AM
– In reply to: Carel

Dank Carel!

Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.