Bloggen als Seth

iedere dag bloggenGisteren zat ik in de auto me af te vragen of ik het wel kon volhouden, dat iedere dag bloggen. Ik bedoel, ik heb het wel echt een beetje druk.

En toen dacht ik aan Seth.

Seth blogt iedere dag.

Ik heb hem laatst in een podcast gehoord over dat bloggen van hem. Hij hangt dezelfde ideeën aan als ik, bleek, als het gaat om iedere dag bloggen. Maar hij vertelde volgens mij niet wanneer hij blogt en hoe lang hij er over doet.

Ik dus zat in de auto en dacht over bloggen en over hoe weinig tijd ik heb en hoe ik eigenlijk nauwelijks nog blogs lees en heel veel andere dingen ook steeds minder doe. Hoe ik iedere minuut eigenlijk nodig heb voor mijn nieuwe bedrijf. En ik dacht: als ik iedere dag wil blijven bloggen, moet ik het anders doen. Korter. Net als Seth.

Het is waar: Seth blogt altijd met een boodschap. Ik niet. Dus daar zou de vergelijking wel eens mank kunnen gaan lopen.

Maar dus dat is mijn voornemen. Ik weet nog niet precies wat ik ga veranderen. Maar het kan zijn dat ik mijn eigen principes laat varen en voortaan voor kort ga.

Je bent gewaarschuwd.

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

8 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Peter Pellenaarsantwoord
16 mei 2016 om 16:46

Blog jij nu maar als Elja, die lees ik veel liever.

Elja Daaeantwoord
17 mei 2016 om 12:12
– Antwoord aan: Peter Pellenaars

<3

Sonja van Vurenantwoord
16 mei 2016 om 10:06

Een nieuw bedrijf van de grond trekken, vergt inderdaad álle aandacht (en dus tijd). Begrijpelijk dat iedere dag bloggen dan meer als een last ipv plezier gaat voelen.

Seth zegt continu aan het observeren te zijn en te schrijven over dingen die hem opvallen en verbazen. Uit zijn verhaal begreep ik dat hij een voorraadje heeft, waarvan het grootste deel niet gepubliceerd wordt.

Hoe dan ook, in wat jij nu allemaal meemaakt, zal veel zitten wat je opvalt en verbaast. Misschien wil je daar korte stukjes over schrijven. Zou ik in ieder geval benieuwd naar zijn, want een bedrijf vanuit het niets op- en uitbouwen is iets bijzonders. Deze tijd komt nooit meer terug. Voordat je het weet zit je in de consolidatiefase (ik ga er gewoon van uit dat het een succes wordt he :-)) en ligt dat bruisende begin achter je. Wordt het ook weer wat rustiger, dat wel. Ieder voordeel heeft z’n nadeel en andersom. 😉

Elja Daaeantwoord
17 mei 2016 om 12:12
– Antwoord aan: Sonja van Vuren

Is ook zo. Maar een start is een kwetsbare fase waarin je niet alles kunt delen. Dat maakt bloggen eigenlijk alleen maar lastiger, merk ik, althans – over die start.

Investeren in geluk – Invest in happynesshapsnap (eenzijdige) briefwisseling – alles komt goed – Investeren in geluk – Invest in happynessantwoord
15 mei 2016 om 10:06

[…] Elja schreef vanmorgen over dagelijks bloggen en over mogelijk korter bloggen – feitelijk voor mij een manier waarom ik de groef wel open kan houden, zou kunnen houden, al is het alleen maar met een foto (en meestal toch wat tekst) zoals ik op de dinsdag al doe – grace Karin […]

Carolien Geurtsenantwoord
15 mei 2016 om 09:18

ik blog zó veel minder deze tijd, een soort uitblussing, tekentje aan de wand, maar lees jou posts wel (bijna) altijd en meestal inspireren ze ook tot zelf weer eens… ik ben benieuwd naar jouw kort : -)

Ik eerst maar eens naar Oerol, deze keer wel heel woest aantrekkelijk op een camping van Staatsbosbeheer (want hond erbij ) en zonder elektriek – uitdaging – denkelijk weer een schrijfschriftje mee net als op de boot in Turkije en tussendoor snapchatten totdat ik weer in de buurt van wifi ben 😉

maar Ik blijf je lezen
Succes!!
xc

Elja Daaeantwoord
17 mei 2016 om 12:13
– Antwoord aan: Carolien Geurtsen

Veel plezier!!

Henk-Jan Winkeldermaatantwoord
14 mei 2016 om 22:24

En daar ben ik nou weer een voorstander van. Thanks en succes!

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.