Basking in the glory like a boss

snoepjes Gisteren stond ik voor het eerst voor een Social Media Club publiek te praten. Nog nooit gedaan. En dat is toch anders dan anders. Want met al die social media fanaten moet je harder werken.

Dus je hoopt maar dat het goed gaat.

Maar dat was het geval. Ik kreeg gisteren en vandaag tweets, emails, Facebookberichten, nieuwsbriefinschrijvingen en LinkedIn-verzoeken.

En dat is te gek.

Want vaak sta ik voor een publiek dat wat minder met social media bezig is. Of geef ik een in-company training of sessie, waar de plannen en ideeën vertrouwelijk zijn. En dan heb je dat toch wat minder, zeg maar, die publiekelijke feedback.

Daar doe je het niet voor, natuurlijk. Niemand is je een bedankje verschuldigd. Want je doet het omdat je een overtuiging hebt, omdat je kennis te delen hebt, omdat je wil helpen. Maar het is wel heel fijn.

Maar wat doe je met die feedback?

In een privé-gespekje via LinkedIn-berichten kreeg ik vandaag (heel liefdevol) op mijn kop.

Van iemand die ik niet eens gesproken had, gisteren. Dat ik te bescheiden was.

Ze bedoelde denk ik dat ik al die complimenten niet retweette, zoals mensen vaak doen na zo’n avond en met zoveel enthousiaste reacties.

Daar heeft ze gelijk in natuurlijk, dat ik dat niet doe, en dat ik dat niet doe uit bescheidenheid.

Bescheidenheid is een dingetje.

Heb ik al eens over geschreven, ja. En nog eens. En nog eens. Eh, hier ook geloof ik.

Maar ik doe het ook niet omdat ik het altijd een beetje stom vindt. Tuurlijk, het werkt, het overtuigt. Het is menselijk om er in te trappen en onbewust onze mening over iemand te veranderen, ten positieve. Meneer Cialdini had gelijk met zijn ‘social proof’.

Maar toch. Het staat me vaak tegen, bij anderen.

Nederlandse ‘doe-maar-normaal’? Valse bescheidenheid? Jaloezie? Geen idee.

Aan de andere kant: je mag best genieten van complimenten. Ze in ontvangst nemen. Zonder ‘ach, het stelt niets voor’. Gewoon.

Basking in the glory like a boss.

Daarom (en omdat mijn moeder en schoonmoeder meelezen en dit denk ik net zo leuk vinden als ik), hieronder een kleine greep.

(LinkedIn) Wat een powervrouw! De energie spatte gisteravond van het podium. Erg dynamisch!

(email) … Niet alleen een bult nuttige informatie, maar ook op een leuke manier gebracht. In mijn ogen een erg goede spreker

Dank aan de vriendelijke compimentenverstrekkers.

You know who you are. 

PS Wie zich afvraagt wat het geheim van het succes was, dat was simpel: een doosje Turkse snoepjes. Sssstttt. 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

8 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Zo simpel is dan gelukantwoord
13 april 2016 om 17:50

Super leuk dat je zoveel positieve reacties hebt gekregen!

Elja Daaeantwoord
13 april 2016 om 21:26
– Antwoord aan: Zo simpel is dan geluk

Nou he? Dat doet een mens goed hoor!!

Jan-Peterantwoord
13 april 2016 om 15:36

Inderdaad, je was een aanstekelijke spraakwaterval die de boodschap aantrekkelijk wist te verpakken. Ik was oprecht geïnspireerd door je presentatie en zit nu nog in dubio of ik iets met die inspiratie ga doen of m’n loopschoenen aantrek in de hoop dat het overwaait …

Elja Daaeantwoord
13 april 2016 om 21:27
– Antwoord aan: Jan-Peter

Hahaha! Hmmm. Kan het niet allebei???

Rosalindeantwoord
13 april 2016 om 08:55

Top!!

Elja Daaeantwoord
13 april 2016 om 21:27
– Antwoord aan: Rosalinde

!!! :)))

jacob janantwoord
13 april 2016 om 07:19

:-).
Als het verdiend is mag het toch wel?

Elja Daaeantwoord
13 april 2016 om 21:27
– Antwoord aan: jacob jan

Ach, jij kent het, lastig probleem, die bescheidenheid en zo.

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.