Afstandsbediening

IMG_0996.JPGIemand die veel verstand heeft van kinderen opvoeden vertelde me over de afstandsbediening. Die je als ouder onterecht gebruikt.

Een afstandsbediening is een apparaat waarmee je op afstand een commando geeft. Waarop onmiddellijk een actie volgt. Weet je wel? Net als bij de TV.

(dat is een innovatie op zich natuurlijk. mijn kinderen kunnen nauwelijks geloven dat je vroeger NAAR DE TV MOEST LOPEN om het kanaal te veranderen. Ha. Soms vragen ze of er al telefoons bestonden toen ik klein was. Ja, zeg ik dan, ze hadden al telefoons in de middeleeuwen jongens)

Maar over die afstandsbediening: het probleem met mijn kinderen is dat commando’s geven op afstand niet werkt. Heel gek. De afstandsbediening doet het niet.

Nee, als je actie wilt, moet je naar ze toe lopen en zeggen wat je wilt dat ze doen. En soms moet je dan ook nog een uitgebreide argumentatie geven ook nog. Tenzij het gaat om regels die ze kennen en die niet meer ter discussie staan. Dan heb ik kans er zonder pleidooi van af te komen.

Jaja. Het is net de middeleeuwen, bij mij thuis. Zonder afstandsbedieningen.

Tsssk.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Deel uw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.