4x inspiratie op de woensdagmorgen

Elja op Google+Ik ben weer helemaal weer into Google. Google Reader, Google+ … De eerste heb ik nieuw leven ingeblazen omdat ik wat meer input wil om te kunnen tweeten via @fwwebinars. En de tweede wil ik gewoon heel graag gaan begrijpen en gebruiken.

Het fijne daarvan is dat je eigenlijk bezig bent met niets anders dan –

inspiratie & motivatie

– en dat had ik nodig vandaag. [noot: ik had ook Gers Pardoel opgezet in iTunes met ‘Zijn’…dat is ook goed om jezelf te motiveren he? Muziek?]

Wat een luxe, twee uur een beetje rondsurfen en klikken en lezen terwijl je eigenlijk andere dingen moet doen! Ik heb het mezelf maar gewoon gegund. Misschien hebben jullie er zo ook nog een beetje lol van 🙂

Een ochtendje inspiratie op een rijtje:

1. Code is de nieuwe wereldtaal

Het begon met deze prachtige, inspirerende video over het belang van leren coderen, gedeeld door Frank:

Ik kan het moeilijk uitleggen. Ik ben een stiekeme wannabe techie. Ik heb leren HTML-en van mijn toenmalige baas Bert, die meer een echte techie is hoewel hij dat combineert met commerciele en strategische en management skills. HTML-en is dan wel geen coderen, maar het gevoel is hetzelfde: dat je eindeloos prutst aan code en dat het uiteindelijk toch doet wat je wilt. Toen ik mijn eerste computer kreeg (op de universiteit) zat ik nog wel eens in DOS problemen op te lossen. En ik heb mijn eigen Joomla-site destijds gebouwd.

Coding is cool. En ik ga eens kijken of ik met mijn zoontje Joshua (bijna 7) ergens een leuke app of zo kan vinden om het te leren. Mooie nieuwe hobby (ja, hij moet ook veel buitenspelen natuurlijk! no worries).

2. Een voorbeeld voor heel veel mensen

En toen las ik de post van iemand die ik erg bewonder, Mark Horvath, een man die zich op allerlei manieren inzet voor daklozen (en dat zelf ooit was):

hier zijn Google+ post.

Wat er gaaf aan is, is niet alleen dat hij zo ontzettend eerlijk is over zijn verleden als dakloze. En hoe hij zijn diepste trauma deelt (!) op een niet-dramatische maar toch intense manier. Het is ook gaaf dat impliciet de boodschap is dat je er weer uit kunt komen, een situatie als hij had.

Bovendien geeft hij me opeens een andere kijk op Google+. Dat het ook een blog kan zijn, een plek om meer te doen dan alleen een artikel of een video te delen. Ik weet nog niet hoe ik dat in ga passen, maar ik vind het wel heel inspirerend. Dat hij ook zo persoonlijk is.

3. Het als-je-er-door-heen-zit-stappen-plan

En toen las ik dit artikel van iemand die ik niet kende maar die een voor mij herkenbare stappenplan beschrijft voor als je helemaal, maar dan ook helemaal!, doorheen zit:

 4. Wat maakt iedereen zich druk over dat stomme Evernote?

En toen las ik dit mooie artikel over Evernote.

Voor iedereen die maar niet begrijpt waarom iedereen het er toch maar over heeft en het wel eens heeft geprobeerd maar er niets aan vond.

Toevallig heb ik vanochtend zelf ook weer een tijdje in mijn Evernote app zitten lezen en organiseren en zoeken (de app op mijn Mac is wekenlang kapot geweest, maar sinds de nieuwe update van de week werkt het weer!). Daar word ik nou zo ontzettend blij en energiek van. En rustig tegelijkertijd: alles staat er in, alles is terug te vinden, alles is OK.

Fijne dag!

Dat was het. Ik begon mijn dag een beetje zo-zo. Stress. Twijfel. etc. Maar nu ben ik er helemaal klaar voor.

Onward en upwards! Fijne dag!

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

5 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Carolien Geurtsenantwoord
15 maart 2013 om 05:52

eens kijken of het nu wél lukt –
vanaf tablet vannacht geen sjoege…

Misschien wel eens verteld dat ik na mijn tien jaar Turkije een opleiding voor herintredende moeders ben gaan doen: internet specialist webdesign…
Mijn eerste insteek was persoonlijke interesse in computers in het algemeen en in het snel opkomende internet in het bijzonder, inclusief job opportunities daarmee verbonden, en mijn tweede was mijn opgroeiende koter.
Ik dacht als ik dit doe dan hoe ik hem misschien wel tien jaar bij zodat ik van enig nut kan zijn op dat vlak 😉 Dus ja zelfs computers in en uit elkaar gezet en HTML etc geleerd.. Is nu allemaal ver weggezakt maar wel heel blij dat ik het, om alle bovengenoemde redenen en de baan later, gedaan heb… en wordt nu weer nieuwsgierig door jow blog naar de codes vn nu 😉
 Ga het filmpje kijken want dat wilde de tablet ook al niet aan mij verkopen vaancht – nou ja, drie uur geleden 😉 (stormde in Istanbul;-) 

**en ja ik heb hem denk ik 11 jaar bijgehouden 😉

Kitty Kilianantwoord
14 maart 2013 om 08:18

Hier kun je leren coderen. Ik ben er ook net aan begonnen. http://www.codecademy.com/

Martine Bakxantwoord
14 maart 2013 om 09:45
– Antwoord aan: Kitty Kilian

LOL, die heb ik gisteren gezocht (en niet gevonden) nav dit blog. Zag ik voorbij flitsen vorige week op twitter, wellicht bij jou 🙂
Bedankt maar weer!
Of ik het ga doen weet ik niet. Ben bang dat ik me daar helemaal in ga verliezen. Ik ben meer van het schetsen, uitwerken (= lees millimeteren) heb ik vrij weinig geduld voor.

Martine Bakxantwoord
13 maart 2013 om 10:21

Ja de code leren. Zou ik ook eens moeten doen.

Elja Daaeantwoord
13 maart 2013 om 11:25
– Antwoord aan: Martine Bakx

Echt iets voor jou!

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.