Zo maar wat oude notitities uit Evernote

Evernote_clearly1Omdat het zondag is en ik heel veel te melden heb maar ook niets, leek het me leuk om mijn vage traditie van ‘artikelen delen op zondag’ even gestalte te geven vandaag door oude artikelen te delen.

Ik dook dus net in Evernote.

Leek me grappig.

De eerste notitie stamt uit 29 april 2011. Best een tijd geleden. Ik deed toen andere dingen dan nu en ik wist andere dingen dan nu. Ik had nog geen boeken geschreven, ik blogde lang niet zo veel, ik werkte wel al voor Frankwatching en dat is aan de inhoud van mijn notities te zien.

Ik woonde nog in de VS en al scrollend kom je al mijn aantekeningen tegen. “Voor/nadelen Istanbul”, dat soort dingen.

Kennelijk had ik de Evernote Clearly widget nog niet in mijn browser.

Daarmee sla ik artikelen tegenwoordig met 1 klik op in Evernote (hier vind je hem). Toen deed ik dat nog niet zo vaak. Volgens mij sloeg ik ze toen allemaal op als favorites in Delicio.us, een bookmark tool die ik toen gebruikte.

Verder is het allemaal een beetje saai, vrees ik.

  1. Het eerste artikel/document dat ik in Evernote heb staan is dit: The future of earned media. Ik weet niet eens of ik het ooit begrepen heb. Ik heb, als ik het zo scan, niet eens echt zin om het te lezen. Ik denk dat ik er naar toe geweest ben of zo, die bijeenkomst, geen idee.
  2. Het tweede artikel dat ik in zijn geheel in Evernote heb bewaard is dit artikel van Peter: Making the difference -12.
  3. Het derde artikel in mijn files is dit: Pinterest and blogging, what you can learn from Pinterest. Wel lollig want ik heb dat artikel in andere vormen en bij andere kanalen de afgelopen jaren nog herhaaldelijk voorbij zien komen. We vertellen als bloggers onherroepelijk eindeloos hetzelfde, schijnbaar.
  4. Het vierde artikel is, bahbahbah, weer een Pinterestartikel. Ik heb nooit echt iets met Pinterest gedaan dus ik weet niet waarom ik daar zo mee bezig was. Het was the next big thing, of zo.
  5. Ah, kijk, artikel 5, ECHT belangrijke dingen: een recept voor mosselen in pittige kokossaus. Opgestuurd door mijn vriendin Pam die ik ken uit mijn tijd in de VS. Ze is een geweldig kok en weet altijd de beste recepten te vinden. En te maken. Ik mis haar enorm.

Grappig hoe je gebruik van informatie verandert in een paar jaar. En ook je voorkeur voor bepaalde informatie. Als je alles bewaart, krijg je een mooi overzicht van je leven.

A walk down memory lane.

Inmiddels zijn 9,692 notities in Evernote verder.

Het leven vliegt voorbij…dat is zeker!

(zouden mijn jongens als ik oud en grijs ben deze files vinden en zich voelen als archeologen??)
PS testje: Follow my blog with Bloglovin

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Deel uw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.