Wie produceert regeert

Ik kan niet bloggen want ik zit midden in een Netflixbinge. ‘Designated survivor’, als je het wilt weten.

Die serie is niet voor niets zo verslavend: Netflix heeft gedetailleerde informatie over wat mensen wel en niet leuk vinden in series en films, waar ze afhaken, wanneer ze stoppen met kijken.

Het is dan ook niet voor niets een schijnbare tegenpool van ‘House of Cards’. Maar niet echt. Feitelijk exact dezelfde module, vanuit een ander perspectief.

En ook nog razend actueel.

Netflix kan kennelijk razendsnel produceren, zodat ze op basis van eerdere informatie zo weer iets nieuws hebben gemaakt. Nog verslavender dan de vorige.

Of het nu volwassenen of kinderen zijn: Netflix regeert ons.

Scary stuff.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

4 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Peter Pellenaarsantwoord
20 februari 2017 om 21:19

Meestal zit er ergens halverwege een aflevering een rustmomentje. Dan stop ik altijd met kijken zodat ik niet in de clifhangervalkuil trap.

PS: Niet tegen Netflix vertellen!

Elja Daaeantwoord
21 februari 2017 om 09:30
– Antwoord aan: Peter Pellenaars

Ik zeg niets. 🙂
Ik val er altijd keihard in, die cliffhangers. Aan de buis gekluisterd. Toen ik gisteren aan F. uitlegde hoe Netflix dat doet, hoe ze telkens beter worden in het dirigeren van onze emoties in al die categorieën content, had hij zoiets van: nou en? Maar ik begin een beetje weerstand te krijgen. Terwijl ik aan het bingen ben. :))

markantwoord
19 februari 2017 om 11:09

Netflixbinge…dat zou zelfs een valide reden moeten zijn om niet op je werk te verschijnen…Het is sterker dan jezelf. Sterkte Elja!

Elja Daaeantwoord
19 februari 2017 om 13:47
– Antwoord aan: mark

ja. net als carnaval!

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.