Wat zou je anders doen?

Ik luisterde voor de verandering een aflevering van de podcast How I Built This (hier vind je mijn favorieten tot nu toe van de hele reeks). Het was een interview met de oprichter van kledingmerk Patagonia. Het is in Nederland geloof ik niet zo bekend, maar in Amerika kwam ik het overal tegen.

Dat Patagonia een bijzonder bedrijf was, wist ik al langer. O.a. omdat ik hun blog volg, dat helemaal niet over kleding gaat. Gek genoeg. Briljant genoeg. Zie The Cleanest Line (over natuurbehoud en buitensport).

En omdat ik ooit dit artikel las over de manier waarop Patagonia omgaat met kinderopvang.

Maar in de podcast hoorde ik nog meer bijzondere dingen. Waaronder de vraag: als je er van uit gaat dat je bedrijf 100 jaar zal bestaan, wat doe je dan anders?

Een heleboel, kennelijk. Het gaat niet langer om 20% groei per jaar. Het gaat er om dat het goed gebeurt, die groei. Dat je het aankan. Dat je de kwaliteit van je producten hoog kunt houden. Dat je je mensen tevreden kunt houden zodat ze blijven (schijnt in de VS niet zo makkelijk te zijn, mensen aan je binden).

Patagonia heeft het grootste kledingreparatiecentrum van de VS. Omdat ze willen dat hun klanten hun producten kunnen hergebruiken en recyclen.

Anyway. Interessante aflevering. Luisteren maar:

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Deel uw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.