Wat werken nog leuker maakt

IMG_1423Ik was vandaag bij een heel leuk bedrijf, vol gelijkgestemde internet geeks (technisch gezien was het niet voor 1 bedrijf maar voor verschillende merken onder 1 paraplu. Om precies te zijn). In Eindhoven.

Het punt dat ik kwijt moet is dat het zo goed georganiseerd was allemaal. De briefing, de voorbereiding, de laatste afstemming (dank Niek en Nienke!). De gastvrijheid. Ik was al onder de indruk vantevoren, maar toen ik er rondliep (prachtig oud Philipsgebouw, maar dan in een modern, creatief jasje) en de mensen ontmoette was ik dat nog meer.

En dat is eigenlijk de hele tijd zo, met mijn opdrachtgevers. Bij de overheid, buiten de overheid… Iedereen is to the point. Iedereen stemt goed af wat de bedoeling is. Als ik er ben, gaan we efficiënt om met de tijd die we samen hebben. We zijn samen gericht op duidelijke output.

Het is niet zo dat het me opvalt omdat ik ook met partijen werk die niet professioneel zijn. Allemaal zijn ze duidelijk, doelgericht, professioneel, vriendelijk. Het is meer dat ik het niet verwacht. Iedere keer ben ik opnieuw onder de indruk.

Ik weet niet waarom. Misschien omdat het al 9 jaar geleden is dat ik in dienst was bij een grotere organisatie met een kantoor en werknemers en dergelijke. En dat mijn ervaringen en mijn verwachtingen stammen uit die tijd. Vooral bij grote organisaties waar ik werkte, zowel binnen als buiten de overheid, werd vrij makkelijk omgegaan met resources als opleidingen en externen. Niet respectvol en niet met waardering.

Misschien is het gewoon dat er in 10 jaar het een en ander veranderd in onze Nederlandse bedrijfs (-matige) cultuur. Omdat we weten dat het ook anders kan zijn. Omdat we waarderen wat we hebben en wat we krijgen.

Of misschien is er een hele nieuwe generatie professionals in the lead en is dat het

Misschien ligt het aan mijn ervaringen in het buitenland?

Of misschien ligt het gewoon aan mij… 🙂

Hoe dan ook: ik vind het geweldig. Het geeft me als ‘leverancier’ een welkom gevoel. Het maakt me ook effectiever en dat maakt mijn werk nog leuker. Werken met gemotiveerde mensen is geweldig.

#droombaan.

YAY … terug zijn in Nederland is geweldig!

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

3 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Aleidantwoord
30 april 2015 om 10:28

🙂

Jacob Jan Voermanantwoord
30 april 2015 om 09:33

ja duh! alleen de leuke bedrijven huren jou in! 🙂

Elja Daaeantwoord
1 mei 2015 om 21:46
– Antwoord aan: Jacob Jan Voerman

hihihi. Alleen de bedrijven met visie, ja duhhh. LOL.
Nee hoor, ik weet niet, het valt me echt op. Ik ben iedere keer verrast. Dus mijn conclusie is dat het aan mij ligt en dat mijn verwachtingen kennelijk nogal laag zijn…?!

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.