Wat is je purpose? [SOBcon 2012]

Ik ben de komende dagen, en vandaag, op SOBcon. Het is een (on)conferentie die gaat over bloggen/digitale producten/digitale marketing en ondernemerschap – zie hier voor het programma.

inspiratie op sobconWat er leuk aan is, is dat het een soort pressure cooker is, zowel qua relaties als qua ontwikkeling van je eigen plannen. En voor een vakgek als ik is het behoorlijk lekker om een paar dagen rond te lopen in een omgeving met allemaal van die digitale figuren. Mensen die helemaal doordrongen zijn van bloggen, social media, ondernemen en alles daar omheen.

Het is een beetje alsof ik eindelijk eens in mijn eigen taal kan praten, IRL. Want meestal als ik met mensen IRL praat over deze dingen (vrienden, schoolplein, etc.), zitten die in een hele andere wereld en is het lastig uitleggen.

Wat super is, is al die inspiratie. Vandaag alleen al kwamen Tim Sanders aan het woord over zaken als purpose, innovatie en verandering. En online business en social media in de breedste zin van het woord.

Mijn belangrijkste take-way kwam van Tim Sanders, die het had over purpose. Ik moet het nog even laten bezinken. Maar het komt er op neer dat ik mijn purpose eigenlijk nooit geformuleerd had voor mezelf. En zonder zo’n draad om je aan vast te houden, is het lastig.

Wat me telkens weer opviel was dat alle sprekers doorlopend refereren aan boeken (publiceren als auteur komt ook veel aan de orde, maar dat is iets voor een andere keer) (ik kijk naar jou, Wiebe!). Hele lijsten met boeken komen voorbij.

Ik ervaar dat zelf ook zo: een goed boek kan me echt helpen om verder te komen.

Anyway. Na een hele dag verhalen en morgen weer zo’n dag voor de boeg, is het tijd voor mijn bed. Wordt vervolgd.

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

7 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Valse bescheidenheid (2) | Elja Daaeantwoord
7 juni 2012 om 06:48

[…] was laatst op een conferentie (SOBcon). Ik had geen zin om te netwerken, ik had geen visitekaartjes bij me, en ik had me er al helemaal […]

Focus! (2) | Jacob Jan Voermanantwoord
8 mei 2012 om 15:36

[…] wat een artikel over purpose al niet teweeg […]

Een simpel systeem voor het bereiken van je doelen [SOBcon 2012] | Elja Daaeantwoord
6 mei 2012 om 07:33

[…] met stappen. Ik denk dat het mij heel erg gaat helpen, samen met het vaststellen van mijn ‘purpose‘… Filed Under: Business development […]

Jacob Jan Voermanantwoord
5 mei 2012 om 21:02

wanneer komt jouw boek? 😉

ik kan met het sfeertje helemaal voorstellen. en ja, eens: “purpose”, daar draait het om. ik kan de mijne nog steeds niet helemaal pakken. ik heb een richting maar bij inzoomen en uitzoomen gaat het fout. ik blijf doorbloggen tot ik het juiste zoomniveau te pakken heb.

(@Linda: en zeker ook: vol au vent ipv pasteibakje)

Elja Daaeantwoord
7 mei 2012 om 00:07
– Antwoord aan: Jacob Jan Voerman

Ha! Mijn boek! Het begint wel echt concreter te worden! En er waren heel veel ‘published authors’ op de conferentie, dat is wel inspirerend hoor… En het jouwe dan??

lindakwakernaatantwoord
5 mei 2012 om 16:54

ow elja ik lig in een deuk!!!
ik lach je niet uit hoor! echt niet, het gaat om de pressure cooker, ik ben ooit bekakt genoemd, omdat wij dat thuis zo noemden !haha

leuk zo’n bijeenkomst, moeten we als “bloggende blogpraters” ook eens doen!

Elja Daaeantwoord
7 mei 2012 om 00:09
– Antwoord aan: lindakwakernaat

Hahaha! Zijn Engelse woorden bekakt? Hmmm…goed om te weten! 🙂 Het is wel een beetje management-taal he, als we eerlijk zijn? En ja…zo’n type event is echt heel gaaf. Eens over nadenken… met wie kunnen we dat doen, voor wie, en met welk onderwerp…?

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.