Wat ik de afgelopen weken heb gelezen (lees: verslonden)

kindle iphone boekenlijstDe afgelopen (pakweg) 3 weken las ik de volgende boeken:

De hele serie boeken over de bounty hunter Stephanie Plum, van Janet Evanovich (aff). 22 boeken. 22! De eerste had ik gedownload op de pagina met gratis Kindle boeken op Amazon. En ik was meteen verkocht. Achter elkaar verslond ik ze.

Harry Potter and the cursed child (aff): gekregen op mijn verjaardag, de 5e, en de 6e in 1 ruk uitgelezen. Te kort voor mij maar grappig format. En ben gek op Harry Potter dus tsja. Hoe meer hoe beter.

Agatha Christie, Rally naar Bagdad (aff): ik kreeg van mijn stiefmoeder een hele stapel Nederlandse Agatha Christie’s. Ik lees ze altijd in het Engels maar toch beviel het! Heb nog stapel liggen naast mijn bed. Heerlijk.

Death Sing Softly, David Archer: ook een gratis Kindle boek. Vond er niets aan, te makkelijk. Maar toch even gelezen he.

Calling Invisible Women (aff), Jeanne Ray: weer een goedkope Kindle-versie. Grappig concept, niet heel sterk uitgewerkt.

Ik tel 26 boeken.

Ik ben een sneller lezer. Altijd al geweest. Je zou je af kunnen vragen of ik de stof voldoende in me opneem. Het voordeel is dat ik boeken een jaar later kan herlezen zonder problemen, ik blijf genieten van favoriete series.

Opvallend is natuurlijk (1) dat ik deze vakantie zoveel boeken las. Was ik dan niet met mijn gezin bezig?? Jawel hoor. Ik las vooral savonds, aan het zwembad (als mijn echtgenoot geen dutje deed) en in de auto terug. Normaal word ik wagenziek als ik in de auto lees maar ik verveelde me en dat was voldoende motivatie.

Lezen is voor mij de ultieme ontspanning. Ik heb het nodig om me even af te zonderen en op te laden en ik leer er ook dingen van, ik krijg er inspiratie van voor hele andere zaken dan de onderwerpen van die boeken.

Opvallend is ook (2) dat ik geen managementboeken heb gelezen.

Maar dat is ook het lekkere. Even geen managementboeken! Die lees ik tenslotte genoeg. Sommige nog heel recent.

En nu ga ik boek 24 verslinden.

Laterrrr!

PS Als je die Stephanie Plum novels kent en je hebt aanbevelingen, laat weten! Of doe eigenlijk maar niet. De vakantie is nu voorbij en ik kan nu geen nieuwe boekenreeksverslaving gebruiken!

Ik denk niet dat ik ooit op het idee zou zijn gekomen om eerlijk te bekennen dat ik vage detective-series verslind op vakantie, als het niet was door dit artikel van Kitty. Als zij haar fascinatie voor thrillers durft te bekennen, dan ik ook!

Over gratis Kindle boeken:

Hier vind je gratis boeken voor op Kindle, inclusief klassiekers. De Kindle app kun je gratis downloaden voor je ipad of smartphone en een amazon account kun je gewoon aanmaken (denk ik … ik heb de mijne al een tijdje).

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

2 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Jackyantwoord
8 augustus 2016 om 21:49

Jemig, 26. Dat is een goede vakantie!
Ik ben dol op lezen, maar ik ben traaaag. Ik zit op ongeveer twee boeken per week als ik goed doorlees. Dus mocht je nog tips over snellezen voor me hebben, dan hoor ik die graag! 😉

Elja Daaeantwoord
10 augustus 2016 om 07:50
– Antwoord aan: Jacky

Misschien neem je het wel veel beter op als je langzamer leest en geniet je meer? Ik heb altijd heel snel gelezen dus ik weet niet waarom dat zo is en wat de trucjes zijn!

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.