Wat er mis is met dit blog

IMG_2042Kijk: de meeste updates op dit blog zijn niet geschreven voor de lange termijn. Je kunt ze onmogelijk terugvinden in Google. Het zijn wolkjes, pluisjes, die wegwaaien met iedere nieuwe dag.

Mis er een en dat was dat: je zult hem nooit meer vinden.

Maar, dacht ik na mijn bezoek aan het Fotomuseum in Antwerpen, misschien komt er een tijd dat mensen dat gaat doen. Mijn blog uitpluizen.

Een mens kan dromen.

Een ego, ook.

Als ik later groot ben en een beroemd schrijver of fotograaf. Dan. Dan wordt mijn blog opeens onderdeel van mijn oeuvre.

Mooi woord, oeuvre.

Je moet er je mond zo gek voor bewegen.

Het doet je klinken als Prinses Beatrix.

Eueueuvre.

Ik wil ook een oeueoueuvre. Dat mensen dit blog gaan uitspitten en dan conclusies trekken die op bordjes naast mijn werken hangen in musea (ja, musea, 1 museum maakt geen eueueuvre!). Of galeries, daar neem ik ook genoegen mee.

“Elja Daae, Utrecht, 1974”

Fotograaf/blogger/auteur

In het werk van Daae is verwondering de rode draad. Ze kijkt vanuit haar unieke perspectief naar de wereld. Emoties worden gespiegeld en gevangen in verstilling en – vaak herkenbare – momenten van verwondering. Ze speelt met context en dwingt de kijker zich af te vragen wat die context is en hoe die onze interpretatie van het beeld vervormt. 

Ego-oeuvre.

Ego-oefening.

Ach.

Ik heb geen idee wat er op mijn kaartje zou komen te staan. Maakt ook niet uit (al lijkt het me een intrigerende ervaring, zo’n kaartje dat door experts geschreven is en jouw artistieke zelf weergeeft in een paar woorden. Word je dan opeens geduid? Krijgt wat je doet dan opeens die duiding? Hoe werkt dat?).

Een mens kan dromen.

PS Foto: genomen bij deze expositie. Op de voorgrond onze geweldige gids, zelf veelbelovend fotograaf, Dries Segers. Hij is te boeken als gids, via FoMu. Doen!

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

4 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Francienantwoord
18 november 2016 om 19:41

Mooi kaartje heb je voor jezelf geschreven! Wie weet krijg je deze tekst, als je beroemd geworden bent, wel onder de neus en mag je hier op terugblikken…

Elja Daaeantwoord
19 november 2016 om 21:08
– Antwoord aan: Francien

Nou, inderdaad zeg. Als ik het zo teruglees vind ik het in ieder geval al een heel leuk stuk! En als jij niet gereageerd had, had ik het vast jaren niet meer teruggezien. Ha! Dankjewel!

Peter Pellenaarsantwoord
13 juli 2015 om 23:13

Heel blij dat ik dit pluisje voorbij zag zweven. Dit vind ik nu een voorbeeld van hogeschoolbloggen. Heerlijk die vrije associaties.

Elja Daaeantwoord
14 juli 2015 om 07:25
– Antwoord aan: Peter Pellenaars

hogeschoolbloggen….jij en ik Peter!

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.