Waarom ik niet over koekjes blog

bloggen is koekjes bakkenNou goed, de titel van dit stuk is maar gedeeltelijk waar. Want ik blog wel eens over koekjes. Zoals hier. Of over boterkoek. Zoek voor de lol maar eens op ‘koekjes’ of ‘boterkoek’ in het zoekvenster hierboven. Je komt nog eens wat tegen!

Maar wat ik bedoel is dat ik geen koekjesrecepten deel op mijn blog. En vandaag werd ik geconfronteerd met de vraag waarom eigenlijk niet.

Waarom word ik geen lifestyle blogger?

Daar zit het geld, mensen!

Ik werd geinterviewd door een journaliste. Ze belde net toen ik de koekjes in de over schoof. Ze vroeg waar ik over blog, op mijn blog. Ze nam aan dat mijn blog vooral over bloggen ging.

(oh nee he! ben ik een bloggersblogblogger geworden???)

Nou, het gaat in ieder geval niet over de koekjes die ik net heb gebakken! zei ik. Waarop zij zich afvroeg waarom niet.

(Of misschien vroeg ik me dat vooral af.)

Waarom blog ik niet over koekjes bakken? Ik kan het heel goed, al zeg ik het zelf. En zo had jij, lezer, dan kunnen lezen hoe briljant mijn chocolate chip cookies met hagelslag ipv chocolade waren geworden. En dan had ik kunnen bloggen over dat die hagelslag heel goedkoop was. En dat zou me dan op een thema brengen dat me bezig houd: geld. En dan zou ik misschien wel zo’n blog kunnen beginnen.

Maar, nee.

Ik ben geen koekjesblogger.

Het voelt niet goed.

Zucht.

Tot zo ver mijn kansen om ooit geld te verdienen met mijn blog.

PS Ik zou mezelf eens op moeten nemen tijdens zo’n interview! Dan had ik zo 10 blog posts. Of eigenlijk krijg je dan gewoon mijn boek over bloggen. En dat heb ik al geschreven. En daarom word ik dan geïnterviewd. Cirkel rond.

PS2 Ik heb vandaag al geblogd. En nu doe ik het weer! Sorry. Moest het kwijt.

PS3 Dat brengt me op een ander thema: anekdotes. Maar die bewaar ik denk ik voor de blogtip van vanavond tijdens Het Uur van Puur. Van 18:00-19:00 op Radio Aalsmeer!

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

2 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Paulantwoord
10 februari 2015 om 22:19

Ik wil het recept 😉

Elja Daaeantwoord
12 februari 2015 om 17:09
– Antwoord aan: Paul

Haha. Nou, ze waren niet echt goed gelukt. Dus laten we even wachten tot een volgende poging!

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.