Vriendschap, vervolgd

Ik lees een boek over vriendschap. Of eigenlijk heb ik het net uit.

Het heet ‘MWF seeking BFF’. Married White Female seeking Best Friend Forever. Getrouwde blanke vrouw zoekt beste vriendin, zeg maar.

(ik weet niet zeker of de W voor White staat eigenlijk)

(ik heb het even gecheckt en inderdaad)

Het gaat over een vrouw die met haar man naar Chicago verhuist vanuit New York en daar niemand kent. Na een aantal maanden treuren om haar beste vriendinnen besluit ze om actief op zoek te gaan naar nieuwe. Nieuwe beste vriendinnen.

Haar plan is om iedere week een vriendinnendate te plannen met vrouwen die ze nog niet kent. Om zo De Ware te vinden. Eerst via-via. Dan via vriendennetwerkclubs. Dan via hobby’s en interesses. En zelfs gewoon in de Starbucks.

(Starbucks is geen goede plek om vrienden te maken, blijkt. Dat je het weet)

Het boek is een verslag van al die dates, doorspekt met allerlei informatie over ‘vrienden maken’ uit onderzoeken en boeken en interviews.

Ze komt nogal opportunistisch over, moet ik zeggen. Maar eerlijk gezegd herken ik dat wel een beetje. Als je keihard op zoek moet naar nieuwe vrienden heb je een plan nodig. Eenzaamheid is een vreselijk ziekte. En vrienden maken kost tijd en energie. Dus een plan en discipline helpen behoorlijk.

Je zult begrijpen: het komt allemaal goed met de mevrouw in kwestie.

Uiteraard komt ze er ook achter dat je geen BFF kunt maken van iemand die je nog geen maand geleden hebt ontmoet. Maar van de 52 dates zijn er een heleboel leuk en maar heel weinig Ă©cht heel stom.

Maar nu komt het opvallende: het grappige is dat ze het hele online vrienden maken overslaat. Ze roept wel iets over Facebook, dat dat geen goede manier is om nieuwe vrienden te maken. En dat Facebook daar ook niet voor bedoeld is, volgens de oprichter.

En ze heeft het wel over haar blog, waar onbedoeld een paar vriendinnendates uit voort komen, maar geen succesvolle.

Dat ze niet online kijkt is zo grappig, omdat ik gisteren jarig was. En ik meer online felicitaties kreeg via Twitter, Snapchat en via dit blog dan ik in het echte leven kreeg. En dan reken ik alleen de gemeende felicitaties mee, hoor. Niet die ‘klik hier om Elja te feliciteren’.

En allemaal van mensen die ik echt ‘ken’. Online dan.

Dus! Bedankt voor alle felicitaties.

Vrienden.

🙂

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

2 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Jurgenantwoord
7 augustus 2017 om 09:00

Gefeliciteerd en zeker een mooie dag om jarig te zijn als de voetballende oranje dames het EK winnen.
Lijkt me ook een leuk boek. Ja eenzaamheid lijkt me vreselijk

Elja Daaeantwoord
7 augustus 2017 om 09:42
– Antwoord aan: Jurgen

Ik was net een dagje eerder jarig maar doet niets af aan dit historische moment!! 🙂

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.