Verwachtingen maken het leven meestal leuker

Ik ga dit weekend naar Parijs. Elke keer dat ik er aan denk word ik emotioneel. Dat komt: ik ga een vriendin opzoeken die ik al twee jaar niet gezien heb.

Mijn vriendin Pam ken ik uit de VS, waar we in de buurt woonden en waar onze kinderen naar dezelfde school gingen. Na 3 jaar verhuisden wij naar Turkije en toen naar Nederland.

We zijn nog twee keer teruggeweest, de afgelopen 5 jaar. Maar de laatste keer is al weer 2,5 jaar geleden. Dus dat is best lang, voor een vriendschap.

Ze is vaak in mijn gedachten, dat wel. Maar het is toch niet hetzelfde als elkaar echt zien, he.

Zij is inkoper voor een groot meubelmerk en reist de hele wereld rond voor haar werk. Maanden geleden mailde ze dat ze in Parijs zou zijn (daar vindt momenteel een van wereld’s grootste woningbeurzen plaats, Maison Objet) en of ik misschien naar Parijs kon komen?

Ik boekte een ticket. Hop. En nu is het bijna zo ver.

Ik heb eigenlijk niet veel verwachtingen of plannen. Ik kwam vroeger een paar keer per jaar in Parijs. Met de Michelingids in de hand gingen F en ik In de kast vond ik een oud boekje 100%Parijs, dus dat gaat mee. Maar verder? Geen idee. Tips welkom

Dan ga ik nu even proberen om mijn plots opgekomen verkoudheid om zeep te helpen. Over verwachtingen gesproken … die zag ik niet aankomen! 🙂

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

5 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Zo simpel is dan gelukantwoord
11 september 2017 om 18:29

Hopelijk hebben jullie een heel fijn weekend gehad samen!

Elja Daaeantwoord
17 september 2017 om 18:52
– Antwoord aan: Zo simpel is dan geluk

Gelukt!!!

Peter Pellenaarsantwoord
9 september 2017 om 14:10

Ik ben er in 1985 voor het laatst geweest, dus mijn tips zullen redelijk achterhaald zijn…

In ieder geval heel veel plezier!

Elja Daaeantwoord
9 september 2017 om 22:46
– Antwoord aan: Peter Pellenaars

Hahaha! Hmmm we kunnen een tour doen in je voetsporen? Beetje zoals dat boek van Mak? :))

Peter Pellenaars
10 september 2017 om 16:50
– Antwoord aan: Elja Daae

Mooi plan, maar dat houdt in dat ik me nog voor de geest moet zien te halen waar we allemaal geweest waren. En laat dat nu redelijk ondergesneeuwd zijn…

Ik herinner me een shabby hotel zonder ontbijt wat hopelijk gesloopt is, een rondvaart langs de eifeltoren die ik vanonder tijdens het voorbij varen 3x heb gefotografeerd (later, toen ik de foto’s naast elkaar legde was het alsof de eifeltoren in een kurkentrekker was veranderd), de verplichte bezoekjes aan verschillende musea en een voorstelling in een wouldbe moulin rouge (omdat we de entree voor de echte niet konden betalen). Verder veel ontbijtjes/lunches op terrasjes met goeie sterke koffie en mindere wijn (opnieuw vanwege budgettechnische redenen).

Laat ik jullie daarom adviseren niet in mijn voetsporen te treden en je eigen weg te zoeken 😉

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.