Verandering van spijs doet, eh, werken

Ik moest even ergens anders werken, vandaag. Ik zit de hele dag op mijn studeerkamer achter de computer. En savonds als de kinderen in bed zijn verhuis ik naar de bank met de laptop. Lekker inspirerend.

Dus vandaag even kwartiertje lopen naar een tentje aan de Bosporus om daar te werken.

[Heel gaaf natuurlijk, maar ik zit liever op mijn oude stekkie in Illinois…nou ja…misschien vind ik nog een andere plek in de buurt die ook wat minder gericht is op rijke Turken en dure toeristen (dat krijg je, aan de Bosporus, op een van de meest toeristische plekjes van Istanbul).]

Wat goed is aan verandering van omgeving, voor mij, is dat ik er ook even uit ben. Even buiten, even geen computerscherm. Als ik geen gezin zou hebben, zou ik, vrees ik, rustig van 8 uur sochtends tot 12 uur snachts non-stop achter dat scherm zitten. Sneu? Triest? Misschien. Maar ik vind het heerlijk.

Van de week las ik een mooi artikel over het belang van pauzes. En dat je schijnbaar het productiefst bent als je je dag verdeelt in stukken van 90 minuten.

Dus toen ik mezelf voelde wegzakken en niets anders meer deed dan twitter en facebook checken, dacht ik: tijd voor een wandeling en even ergens anders werken.

Grappig, anderhalf uur in een omgeving tussen vreemden zitten en ik was weer super-effectief.

Hoe het werkt, weet ik niet, maar dát het werkt, wel!

 

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

6 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Carolien Geurtsenantwoord
9 november 2012 om 14:12

Kan me het helemaal voorstellen, zelfs op Instanbul airport, midden in de röring, heb ik lekker, met koptelefoon op, zitten schirjven en koffen. DM me even je adres dan vraag ik wat vrienden handige online plekskes in je buurt. Doen!

Elja Daaeantwoord
10 november 2012 om 16:56
– Antwoord aan: Carolien Geurtsen

Thanks!

Rutgerantwoord
8 november 2012 om 20:13

Volgens de ARBO mag je niet langer dan 6 uur per dag achter een beeldscherm zitten. Of was het nou twaalf. In ieder geval hou ik me er nooit aan.

Elja Daaeantwoord
10 november 2012 om 16:56
– Antwoord aan: Rutger

Gelukkig maar dat ik ZZP-er ben. Of moeten die zich daar ook aan houden????

Lindy Prinsantwoord
8 november 2012 om 18:54

Herkenbaar ja. Vanwege studie en werk ik nu uren achter computerscherm. Af en toe er even af is juist goed inderdaad! En dat je dan ook nog onder de mensen komt is helemaal fijn 🙂

Elja Daaeantwoord
10 november 2012 om 16:56
– Antwoord aan: Lindy Prins

Maar jouw idee van een break en er even uit is een bootcampsessie, he. 🙂

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.