Van screenshotten kun je nog eens iets leren

instagram afbeeldingsafmetingenIk heb vandaag honderden screenshots gedownload. Die heb ik gisteren, vandaag en de afgelopen week gemaakt. En nu heb ik screenshotsoverkill.

Ik maak die screenshots (m.n. van mijn iPhone) om te gebruiken als voorbeelden in mijn presentaties. Zo zorg ik dat mijn trainingen en workshops op maat en up to date zijn. Maar soms is het helemaal niet zo makkelijk om goede voorbeelden te vinden. Dan zit ik anderhalf uur lang voor niets door mijn feeds te kijken.

Op zich ironisch dat je dan voor je werk op social media bezig bent, he. Maar als ik niet kan vinden wat ik zoek vind ik het meestal niet zo heel erg lollig.

Tegelijkertijd leer ik er wel weer veel van. Want als je een beetje aan het kijken en vergelijken bent, vallen je ook dingen op. Zoals dat het nogal wat uitmaakt welk formaat afbeelding je op Instagram zet, omdat het bepaalt in welke mate je opvalt in de feed van je volgers. Zie afbeelding hierboven.

Dan ga ik nu weer even verder met screenshotten. DOEG!

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Deel uw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.