Van je vrienden moet je het hebben

Nou, ik ben er uit. Dat vakantiebloggen. Dat komt door jullie. Want van je vrienden moet je het hebben. Hulp. Advies. Input. Inspiratie.

Ik had vanavond een van mijn beste vriendinnen op bezoek. [Best, best, wat is best? Iemand die me heel dierbaar is.] Ze zei: “Wat vind jij hier nou van?” [volgt verhaal]. En ik had iemand aan de telefoon terwijl ze er was, en ik zei “Het is ook altijd hetzelfde met …” [volgt verhaal]. Kijk, dat kan alleen bij (oude) vrienden.

Je context kennen

Er zijn van die dingen waar je mee zit. En eigenlijk kun je die alleen bij je vrienden kwijt. Die weten waar je vandaan komt, waar je naar toe wilt, die kennen je context.

Ik had het met mijn vriendin ook over bloggen op vakantie. Gewoon niet doen, vond ze (ze is geen blogger). Maar ik legde uit: ik doe het voor mezelf, het is me-time, het hoeft niet lang te zijn, je kunt ook gewoon informatie van anderen delen, het gaat zoals het gaat en het komt zoals het komt, ik kan af en toe een beetje vooruit bloggen als ik wil.

Kortom: een samenvatting van jullie advies aan mij naar aanleiding van mijn vraag van gisteren. Advies dat, zoals Chris constateerde, een soort blogartikel op zichzelf was!

Van zenden naar een echt ‘lijntje’

Het kan raar lopen. Ik had niet kunnen vermoeden, in december toen ik besloot iedere dag te gaan bloggen, welke rol dat bloggen voor mij zou gaan vervullen. Laat staan dat mensen hier zouden komen om te lezen en te reageren. LAAT STAAN dat jullie zouden mee denken. Als vrienden.

Ach, het valt eigenlijk niet uit te leggen aan niet-bloggers. Dat je een lijntje hebt met een groep gelijkgestemden, door je blog. Een lijntje twee kanten op.

Waanzinnig. Bloggen. Dat zouden meer mensen moeten doen.

Maar van je vrienden moet je het hebben –

dus

bedankt jullie!

Wordt vervolgd, ook tijdens mijn vakantie die morgen begint. 🙂

PS Bovenstaande slaat op het artikel van gisteren, en dan met name de reacties.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

2 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Peter Pellenaarsantwoord
14 juli 2012 om 22:36

Fijne schrijfvakantie! Jou ondertussende kennende kan je het #iederedagbloggen toch niet laten. Eens zien welke creatieve blogoplossing je weet te produceren.

Paul van der Werfantwoord
14 juli 2012 om 20:02

Heerlijk, vakantielezen! Vakantieschrijven vind ik ook leuk, maar voorlopig alleen in de mail, op Twitter en in een Wordbestand. Fijne vakantie, Elja.

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.