Unpublished

boom

Ik heb twee concepten klaar staan.

Allebei niet gepubliceerd.

Te veel emotie.

Een over de VS. En een over seksuele intimidatie.

De post over hoe Nederland steeds minder sociaal wordt en hoe erg dat is, die zit nog in mijn hoofd.

Hele uren aan aan vergooid.

Ik heb ze nog niet weggegooid, de concepten – nog net niet.

Pfff. Raar he. Dat ik ze niet durf publiceren? Ze voelen niet klaar. Bang dat het niet perfect is. Bang voor kritiek.

Beetje laf wel.

Pfff.

Ik slaap er nog een nachtje over.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

3 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

jacob janantwoord
11 september 2015 om 18:56

Ik wil ze graag lezen

Charlotteantwoord
11 september 2015 om 08:51

Kritiek op een blogpost over hoe Nederland steeds minder sociaal wordt lijkt me realistisch. We worden nu eenmaal steeds minder sociaal en steeds minder tolerant. In verschillende opzichten. En als je er wat van zegt, dan is het erg dat de uitkeringen te laag zijn en niet iedereen gedachteloos bij albert heijn boodschappen kan doen.

Pronk zei ooit: armoede is dodelijk. Er gaan meer mensen dood aan armoede dan aan oorlog. En dan bedoelen we met armoede dat er nog geen droog brood te kopen valt he. Niet dat iemand niet het gewenste 4-kamer appartement krijgt via de sociale woningbouw of mensen die klagen dat ze van de voedselbank vooral instant aardappelpuree krijgen die ze vervolgens maar weggooien.

Elja Daaeantwoord
11 september 2015 om 09:32
– Antwoord aan: Charlotte

Ik weet niet of de uitkeringen te laag zijn en hoe het is om bij de voedselbank te staan en voedsel te krijgen dat je nooit lekker hebt gevonden, of niet het appartement toegewezen te krijgen waar je op had gehoopt. Het lijkt me lastig als heel Nederland alles lijkt te hebben en die dingen die voor iedereen gewoon lijken, voor jou niet binnen handbereik liggen.

Het is nu eenmaal moeilijk om jezelf te vergelijken met mensen die het minder hebben als iedereen om je heen meer lijkt te hebben. Het vraagt een soort berusting en dankbaarheid die maar weinig mensen in zich hebben, denk ik. Ik ook niet. Dus ik vind het lastig om een oordeel te vellen over de mensen die niet blij zijn met de voedselbank of hun uitkering te laag vinden.

Ik klaag misschien net zo hard over overheidsvoorzieningen die hun oorzaak in dezelfde bezuinigingen hebben. Minder goed OV, scholen die nauwelijks nog budget hebben voor speciaal onderwijs of technologie, de straat die niet goed onderhouden wordt, etc. etc. Over het geheel gezien, hebben we het heel goed in Nederland met het sociale vangnet en de vele voorzieningen waar we allemaal gebruik van maken. Maar soms vergeet je dat even.

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.