Uit de losse pols gaat het soms beter

witzwartHet is waar: ik weet vrijwel nooit van tevoren welke vragen ik ga stellen tijdens #blogpraat.

Het zou wel beter zijn als ik het wel wist. En een tijdje is het gelukt om ze vooraf te publiceren in een mooie teamprestatie met Raymond samen. Dat deden we met liefde omdat het voor sommige, zeer gewaardeerde deelnemers, helpt om de boel te kunnen overzien. Maar het slop kwam er in (sorry Marloes!).

Het is gewoon te druk. Simpel. Kinderen net in bed, rennen naar de laptop, daarvoor rennen om ze in bed te krijgen, daarvoor heel even half uurtje op de bank met kids, daarvoor eten, daarvoor nog het live radiointerview met Anna-Maria, daarvoor eten, daarvoor koken, daarvoor werken….argggghhhhh.

Wanneer zou een mens nou nog zo’n chat moeten voorbereiden?

Het was makkelijker vanuit Turkije, want daar was het een uur later (kids al in bed). En vanuit de VS, want daar was het 8 uur vroeger (kids op school). Maar in Nederland is 20:00 een beetje een uitdaging. En later vind ik te laat – dan red ik het zelf niet. Want het is best inspannend.

Eerlijk gezegd vind ik het ook gewoon leuker zo. Raymond zit er bij en typt ze vrijwel live in op blogpraat.com.

Misschien ben ik zelfs wel op mijn best, zo. Ik weet het niet. Het is niet zo dat ik tegen voorbereiding ben. Ik vond het prima om de vragen te bedenken, toen dat nog lukte.

Maar dit dwingt me om in het moment te zijn. Het geeft me de vrijheid om van gedachten te veranderen of andere vragen te verzinnen als het zo loopt. Het geeft uberhaupt een bepaalde vrijheid.

Uit de losse pols gaat het veel beter, vaak, bij mij. Vertrouwen op je kennis en intuïtie. Hop. Heerlijk.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

4 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Marloes Juffermans-van Zoelenantwoord
10 maart 2015 om 10:35

Hej Elja.
Lief dat je me noemt.
Hoewel het inderdaad vanwege het hersenletsel, dat ik heb, handiger is om de vragen vooraf te hebben, heb ik inmiddels leren dealen met ze niet hebben.
Het is ‘gewoon’ een kweste van mijn mindset veranderen in dat ik niet alles kan bijhouden en beantwoorden en dat ik regelmatig wat mis.
Jammer dan, ik focus me op wat ik wel oppik.
Dus: no worries, do it your way!
Lieve groet, Marloes

Elja Daaeantwoord
10 maart 2015 om 13:23
– Antwoord aan: Marloes Juffermans-van Zoelen

Ik denk iedere maandag aan je marloes, als ik ze weer niet heb…maar de gedachte is er dus misschien komt het vanzelf weer!

Carel de Mariantwoord
9 maart 2015 om 21:24

improviseren gaat me ook het makkelijkst af. Ging toch goed, vanavond (al liet de techniek mij weer danig in de steek). Enfin, tussendoor maar even een wolventronie getekend 😉

Elja Daaeantwoord
10 maart 2015 om 13:24
– Antwoord aan: Carel de Mari

Haha. Ik vond het wel gezellig hoor dat je er was, al was het met horten en stoten. Ik had er ook last van. Pfff.

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.