Topmomentje voor een bloggende moeder

bloggen

Het gebeurde gewoon, vandaag, aan de keukentafel: ik legde mijn zoontje uit hoe hij moest bloggen. Een trots moedermomentje, hoor, voor deze bloggende moeder. En een beetje vreemd.

Hij doet mee aan een Lego League project op school. En het was zijn beurt om te bloggen.

Hij zag er enorm tegenop. Hij is heel goed in een aantal dingen (rekenen, geschiedenis, aardrijkskunde), maar alles wat niet vanzelf gaat, maakt hem onzeker. Toen ik zei dat hij maar gewoon moest gaan schrijven, raakt hij een beetje in paniek. Want wat moest hij dan schrijven? Hij was niet goed in schrijven! Hij wist niet wat hij moest schrijven! (ik bespeurde toch ook weer die ambitie. Het moest wel goed zijn.)

Nou, zei ik, doe gewoon alsof je het mij vertelt, wat je de afgelopen week hebt gedaan met je groep. Ik wil het sowieso graag horen, want ik heb nog niet gehoord waar jullie gisteren aan hebben gewerkt. Hij begon over allerlei technische uitdagingen. Ik vroeg hem om ze nog iets verder uit te leggen. Dat vond hij maar stom, maar toen hij begon te praten, typte ik mee. Ik liet hem zien wat ik getypt had, drie regels, en vroeg of hij het na wou lezen.

En toen ging hij me nog meer uitleggen, al typende. Wat de uitdaging was en waarom dat zo was.

Door tegen me te praten, kon hij opeens wel bloggen.

Hij schreef 3 alinea’s, las het terug, en was verbaasd over zichzelf. Het was eigenlijk helemaal niet moeilijk, vond hij. En best leuk.

Of misschien verzin ik dat laatste er bij.

Bloggende moeders he. Zien wat ze willen zien. 🙂

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

6 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Alidaantwoord
6 oktober 2016 om 12:15

Oh wat leuk zeg. Het zou mijn zoon net zo vergaan, die kan er ook zo tegen opzien om iets te schrijven.
Hij doet trouwens ook mee met de Lego League, wie weet komen ze elkaar nog tegen.

Elja Daaeantwoord
6 oktober 2016 om 22:45
– Antwoord aan: Alida

Wel een goede skill om te hebben dat schrijven he? Moet hij ook bloggen voor zijn LEGO league?

Merelantwoord
30 september 2016 om 11:54

Mooie ervaring voor beide! Is zijn blog al openbaar? 🙂
En wat leuk dat hij mee mag doen met de Lego League.

Elja Daaeantwoord
30 september 2016 om 14:26
– Antwoord aan: Merel

Ik weet niet of het ze het blog actief verspreiden, ik denk van niet. Dus ik heb de link er maar uitgelaten 🙂 Ja tof he. Het is heel goed voor hem om zo’n uitdaging te krijgen.

Ximaarantwoord
30 september 2016 om 09:51

Dat lijken mij mooie ervaringen. Ik heb geen kinderen, maar bedacht niet zo lang geleden dat ik ruim 40 jaar terug al blogde. Ik was toen notulist van een jongeren vereniging. Ondanks dat mijn Nederlands op de Mavo rond een 3 schommelde had ik er geen moeite mee. De eerste keer had ik er een woordgrapje in gezet en bij het oplezen kreeg ik de lachers op m’n hand. Dus daar ben ik mee doorgegaan. 😉 Mijn moeder is ook jaren secretaris van een vrouwenvereniging geweest en maakte daar ook zeer regelmatig de notules voor. Ik heb die nooit gelezen en ik denk dat zij nooit mijn notules uit die tijd heeft gelezen. Ze wist waarschijnlijk niet eens dat ik die maakte. Achteraf denk ik dat ze dat vast erg leuk had gevonden.

Ik had later wel veel moeite met het maken van verslagen tijdens mijn stages. Uiteindelijk maar het halve aantal ingeleverd. De beoordelaars waren echter zo enthousiast dat ze allemaal dubbel telden. Nu zou ik die verhalen zo uit m’n mouw schudden, maar toen zat ik er enorm mee. Idd een lat die ik veel te hoog legde.

Elja Daaeantwoord
30 september 2016 om 14:25
– Antwoord aan: Ximaar

Ja, je had het misschien veel makkelijker gevonden dan je dacht. Gek is dat he, hoe we onszelf zo tegen laten houden. Hoewel jij het er dus toch goed vanaf bracht!

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.