Sub-optimaal

Echtgenoot (F hierna te noemen) wordt heel, heel vaak gebeld op zijn mobiel. Door spammers. Nu ik er over nadenk, ik ook. Maar ik heb dat telefoonnummer in mijn telefoonboek opgeslagen als SPAMMERS!!! dus ik neem niet op. Dit tip moet ik hem toch eens geven.

Waarom onze nummers in die database staan? Goede vraag. Er zijn niet veel services die onze beider nummers hebben. Het vermoeden dringt zich op dat het de AT&T zelf is die databases doorverkoopt. Staat vast in de kleine lettertje dat dat mag (zie een eerdere post hierover). Maar goed.

Vandaag had F er genoeg van. Hij besloot eens even te gaan vragen met wie hij te maken had. Met bedrijf XYZ, kwam het antwoord (nou ja, zoiets, iets met een C en een A). Vervolgens vroeg hij of het nou legaal is, dat zij hem bellen. Waarop de persoon aan de andere kant van de lijn nog iets mompelde, en ophing.

F probeerde het bedrijf te vinden op Google, nog steeds vastberaden om een einde te maken aan deze spamtechnieken. Maar helaas – geen enkele google listing. Dus voerde hij het betreffende telefoonnummer in, en voila, daar kwamen wel hits op en een bedrijfsnaam.

Hij vond een verhaal over dit bedrijf waarin gesteld werd dat het allemaal computers zijn, geen personen, die je aan de telefoon krijgt. Of het waar is? Geen idee.

Het blijft natuurlijk interessant hoe in dit land alles mag en kan als het je succesvol maakt als bedrijf. Databases doorverkopen, databases kopen, do-not-call-registers totaal negeren, en mensen een paar keer per dag bellen zonder dat ze ooit toestemming hebben gegeven.

De hang naar optimalisatie van kosten- en winstniveaus en aantallen klanten en omzet is gigantisch. Helaas gaat wat optimaal is voor de een, ten koste van de ander.

En dan te bedenken dat je hier niet alleen voor uitgaande maar ook voor inkomende gesprekken betaalt…

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

1 Reactie

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Jacob Jan Voermanantwoord
14 juni 2012 om 07:44

ook fijn als je slecht hoort en een telefoon alleen hebt om mee te sms-en, en om in noodgevallen bereikbaar te zijn. ik wordt altijd boos op mensen die dit misbruiken

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.