Speed blogging

Screen Shot 2015-06-04 at 9.16.11 PMMijn batterij is bijna op.

15%!

Dat gaat niet lang duren.

Dat geeft een soort van gaming-element en dat schijnt belangrijk te zijn voor de prestaties. Heb ik van Cor geleerd. Die ik trouwens een whatsappje heb gestuurd van de week omdat ik niet zeker wist of wat hij blogde waar was.

Dat klopte. Het was niet waar en toch waar.

Volgens mij was hij verbaasd dat ik uberhaupt had gedacht dat het waar was maar eerlijk gezegd leek het me niet onmogelijk. Ik was, vermoed ik, niet de enige. Ha.

Ik heb vandaag 5 blogideeën opgedaan en opgeschreven. En eergisteren had ik er ook nog 1. Maar toen moest ik nog een webinar voorbereiden en een presentatie en aangezien ik daar pas om 01:00 mee klaar was, schoot het bloggen er bij in.

Maar dat wist ik niet eens!

En toen ik het ontdekte vandaag, dat ik niet had geblogd, was ik niet eens geschockeerd!

grijs

WAAR GAAT DAT HEEN MET MIJ?

13%

 

Mijn persoonlijke analyse van mijn bloglacunes (? lancunes? hiaten?) is dat ik het niet zo zeer drukker heb dan vroeger maar dat heel veel van wat ik doe nu bestaat uit offline activiteiten.

Zo ben ik tijdelijk een soort van coach-on-the-job bij het Ministerie van IenM en dat betekent dat ik de bus pak en daar bén. Superleuk, superinhoudelijke organisatie, gemotiveerde enthousiaste mensen, leerzaam en leuk om iets bij te dragen. Maar anders dan achter je computer zitten. De output zit in de gesprekken en niet in wat ik online doe.

[vandaag presentatie gegeven over hoe je als professional het verhaal van je organisatie kunt vertellen op social media, zie hier]

Dat geldt ook voor de workshops en presentaties die ik geef. Steeds meer (yayyyy zo leuk om te doen) maar ook dus steeds meer tijd in de bus/trein/auto en meer aan het praten met/tegen mensen IRL. Heel anders dan alles vanachter de computer doen!

Kortom, ik ben minder online. En ik doe dus ook minder op Twitter (dank Marloes voor die observatie) en ik heb Facebook afgezworen 🙁 en ik Instagram vooral in de bus.

En soms vergeet ik gewoon te bloggen. ! Tssssk.

Omdat ik minder heb geblogd, heb ik nog meer ideeen dan anders en ik kan ze niet kwijt. Niet goed. Er moet meer geblogd worden.

11%

Wie had het er nou laatst over dat wat ik hier doe meer een ‘stream of thought’ is dan een echt artikel? Een collega? Esther?? Maar het was

10%

positief bedoeld.

laptop

En toch, is het wel OK, om al je mentale rotzooi zo online te gooien?? Is dat nou creatief?

Ik was vast van plan om 1 van de 5 6 ideeen uit te werken vandaag. Misschien in een gecombineerde blog post zelfs. Een hink-stap-sprong (hat tip > JJ Voerman en kijk eens naar zijn boek!!)

9%

(browser ging er uit – 6%)

4%

Ik log uit.

Doegggggggg .. .g ..gg.. .

….

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

2 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Marloes Juffermans-van Zoelenantwoord
5 juni 2015 om 11:53

Graag gedaan! #observatie

Peter Pellenaarsantwoord
5 juni 2015 om 08:18

Haha, wel leuk dit countdown bloggen richting power down.
Herkenbaar wat je schrijft over het offline zijn met correlatie naar minder bloggen. Het is precies waar het bij aan schort doordeweeks. Dan ben ik alleen ’s avonds laat thuis pas online en schiet het bloggen er daardaar vaak bij in. In het weekend en tijdens vrije dagen probeer ik dat weer in te halen.

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.