Zorg dat je alle updates van je vrienden op Facebook te zien krijgt!

facebookvrienden verwijderen of juist tonen?Het is vandaag Thanksgiving (Happy Thanksgiving, to everyone who is celebrating!). Een mooie dag om er achter te komen dat je een heleboel updates van je goede vrienden mist in je timeline.

Met de instellingen van Facebook blijft het lastig om te weten hoe je kunt zorgen dat je te zien krijgt, wat je wilt zien. Volgens een search op Google willen mensen vooral graag vrienden verwijderen (zie screenshot), maar ik wil graag het tegenovergestelde…

Er werd van alles over gepubliceerd de afgelopen twee weken, die feed, de ‘edgerank’ (waarmee Facebook bepaalt wat zichtbaar wordt in jouw stroom berichten, en wat niet). Maar zo zorg je dat je in ieder geval van mensen die voor jou belangrijk zijn alles te zien krijgt:

1. Ga naar het profiel van de betreffende ‘vriend’

Dit doe je simpelweg door hun naam in te voeren in het zoekscherm bovenin, of door te klikken op hun profielfotootje in je stream als je ze voorbij ziet komen. Maar als jouw instellingen hetzelfde zijn als die van mij, zie je ze helemaal niet voorbijkomen natuurlijk… (ahum). Dus zoek ze even op.

2. Klik op het ‘Friend’ knopje

facebookvrienden aan stream toevoegen

Ik gebruik de Engelse versie, maar zie screenshot.

3. Klik op ‘Settings’

facebook updates vrienden tonen

Zoals je ziet staat bij al je vrienden de instelling standaard op ‘Show in News Feed’. Maar dat helpt dus helemaal niet. Want als je op ‘settings’ klikt, zie je dat de instellingen ook standaard op ‘Most updates’ staat. Wat betekent dat je niet alle updates te zien krijgt, maar alleen die updates die volgens Facebook belangrijk zijn.

 

4. Zorg dat ‘all updates’ staat aangevinkt

Facebook vrienden: alle updates tonenKlik dus op ‘All updates’.

Zoals je ziet kun je daarnaast nog andere instellingen aangeven van de updates die je wel of niet wilt zien. “Life events’, Status Updates’, ‘Photos’. Misschien wel handig voor vrienden die veel te veel foto’s delen, of zo??  Hoe Facebook weet dat iets een ‘Life Event’ is, daar moet ik even over nadenken…

Het uitzetten van de comments en likes die een vriend geeft op Facebook, kan handig zijn als iemand heel actief is en je al hun activiteit wilt weren uit je stream.

5. Echt ALLES zien? Stel ‘notificaties’ in!

Notificaties van alle updates van vrienden

notificaties als vrienden facebook updatesAls je echt zeker wilt weten dat je niets mist, kun je zorgen dat je ‘notificaties’ krijgt van iedere nieuwe update van een vriend. Je krijgt dan zo’n melding bovenin bij het wereldbolletje – en als je dat ingesteld hebt, ook in je email vermoed ik.

Notificaties instellen doe je door terug te gaan en weer op ‘Friends’ te klikken, bovenaan zie je ‘Get Notifications’, en die moet je aanvinken. Check even of het vinkje ook echt aanstaat.

6. Eindelijk controle over wat je ziet!

Zo weet je zeker dat je geen update meer mist van de mensen die jij belangrijk vindt. Kan wel even wat werk zijn als het er veel zijn…

Succes! En: Happy Thanksgiving!

UPDATE Collega Eelco (zie comments) wees erop dat het toevoegen van mensen aan de ‘goede vrienden’/’close friends’ lijst, er ook toe zou moeten lijden dat je hun updates altijd ziet en notificaties krijgt. Dus dat is ook nog het proberen waard. 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

15 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Nancy Kosantwoord
4 april 2016 om 01:37

Hallo,ik wil juist heel graag GEEN activiteiten van vrienden zien, zoals likes en reacties op allerlei posten van mensen die ik niet ken. Ik wil alleen maar hun persoonlijke posten/status zien.
Natuurlijk wil ik wel hun likes en reacties op mijn posten/status zien.
Eerst kon je ‘activiteiten van vrienden‘ aan of uit zetten, maar die instelling bestaat niet meer.

HOE LOS IK DIT OP………. mijn nieuwsoverzicht is nu veel te lang/vol

Waarom Facebook mij terug wil – Elja Daaeantwoord
13 april 2015 om 22:39

[…] natuurlijk, het is mijn werk tenslotte om dat te weten. Ik ben al heel lang Facebooker. Ik had er iets aan kunnen doen. Maar ik heb zo weinig vrienden op Facebook dat ik dacht dat het wel goed zou […]

yowassupantwoord
28 oktober 2013 om 21:04

hoe kan ik zien wat mensen bekijken, zit hier al erg lang na te zoeken, is daar en app voor?

Dani138antwoord
6 februari 2013 om 07:51

Kan het ook als het jou vriend niet is?

Elja Daaeantwoord
6 februari 2013 om 09:33
– Antwoord aan: Dani138

Hoi Dani, als je geen vrienden bent kun je alleen updates krijgen van iemand als diegene de ‘abonneer’-instellingen heeft aangezet, en je je op hun updates abonneert. Als ze die mogelijkheid hebben ingesteld, zie je op hun profiel naast ‘add friend’ ook een ‘follow’ button. 

Nicoletjinantwoord
29 december 2012 om 10:48

hoi kan je ook alle ingestelde gegevens wissen en iedereens updates normaal zien? want nu moet ik op iedereens naam gaan en instellingen veranderen dat ik alles wil zien! is er een manier om het weer naar de basis instellingen te krijgen?

Elja Daaeantwoord
29 december 2012 om 21:36
– Antwoord aan: Nicoletjin

Ik denk niet dat het kan. Facebook wil een vinger in de pap houden met behulp van hun algoritme (of, zoals ze zelf zeggen, je helpen zodat je alleen de meest relevante updates krijgt). Ik vrees ook dat die settings instellen voor al je vrienden niet altijd leidt tot zichtbaarheid van al hun updates. Maar zeker weten doe ik het niet…

Raymond Snijdersantwoord
25 november 2012 om 21:51

Mooie en handige tip! Niet dat ik veel op Facebook doe maar ik maak zelf wel uit wat ik wil zien inderdaad

Eelco Martensantwoord
25 november 2012 om 15:43

Naast deze instelling kun je mensen natuurlijk ook in de “goede vrienden” lijst zetten. Dan krijg je tevens direct een notificatie bij een update.

Zelf ben nik ook wel fan van het het kiezen van het type update. Bijvoorbeeld alleen levensgebeurtenissen of alleen foto’s.

Elja Daaeantwoord
25 november 2012 om 19:38
– Antwoord aan: Eelco Martens

Thanks voor de aanvulling Eelco! Ik heb vrienden die in de goedevriendenlijst staan en toch zie ik hun updates nooit…misschien verkeerd gedaan???
Goede tip, van het soort gebeurtenissen!

Eelco Martens
25 november 2012 om 23:50
– Antwoord aan: Elja Daae

Uhm Elja je bent de eerste van wie ik hoor dat de goede vriendenlijst niet werkt. Het zou zo maar kunnen dat Facebook wederom wijzigingen heeft doorgevoerd die alles weer anders maken. Afgelopen week zijn er namelijk ook wijzigingen geweest wat betreft de profielfoto.

Elja
26 november 2012 om 08:44
– Antwoord aan: Eelco Martens

Misschien vergis ik me? Ik zal het eens testen.

Elja
26 november 2012 om 08:48
– Antwoord aan: Eelco Martens

Eelco, net gecheckt, en mijn vrienden stonden helemaal niet op mijn lijst (behalve 1, en daar zie ik idd alles van!). Zal artikel updaten, dank!

SZ
31 juli 2013 om 11:54
– Antwoord aan: Eelco Martens

Elja, ik heb het zelfde. Niet ALLE updates (maar vooral likes en reacties van goede vrienden) staan in mijn overzicht van goede vrienden. Ik heb 2 accounts en soms staat er wel een update bij het ene account en niet bij het andere account van een vriend die ik heb aangemerkt als GOEDE VRIEND.

Rianneantwoord
24 november 2012 om 19:40

Juist, ik had laatst al het idee dat ik niet altijd alles zie van sommige mensen. Ik ga meteen mijn instellingen bekijken!

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.