Elja (net na brugklas)

Elja’s boeken

Ik geef toe: ik wilde als klein meisje al schrijfster worden. Of eigenlijk dichteres. Het leek me het mooiste dat er was, als boekenwurm zijnde.

Ik had die droom een beetje laten varen, maar ze is toch nog uitgekomen. Zij het op een hele andere manier dan ik dacht! Geen gedichten, maar managementboeken: Bloggen als een Pro en Zet je zaak op de kaart.

Bloggen als een ProBloggen als een pro

In bloggen als een pro heb ik eigenlijk niets anders gedaan dan mijn ideeen over bloggen uiteengezet. Dat bloggen persoonlijk moet zijn, wil je er mensen mee raken. Uniek. Authentiek. Met natuurlijk voorbeelden van mooie, slimme en leuke blogs.

Ik heb het boek geschreven voor iedereen die aan de slag gaat met een blog. Of je nou voor de lol begint en er iets meer van wilt weten (heel onbescheiden denk ik dat je door mijn boek te lezen direct met de juiste mindset begint!). Of dat je geld wilt gaan verdienen met je blog. Of dat je voor je bedrijf (moet) bloggen.

Het is te krijgen bij Bol.com en managementboek.nl maar ook in grotere boekhandels. Je vind hier meer over Bloggen als een pro.

Zet je zaak op de kaart Elja DaaeZet je zaak op de kaart

Het begon allemaal toen ik in de tram zat in Amsterdam en op Google Maps keek. Het viel me op dat ik de bedrijven die ik zag als ik uit het raam keek, niet terugzag op de digitale kaart. Zonde. Hoe zorg je voor een vermelding op Google Maps? Wat kun je handig doen met de plaatsbepaling op Instagram? En wat is er leuk aan een Facebook ‘check-in’ door je klanten?

Ik schreef er een boek over, met de bedoeling dat vooral kleine lokale ondernemers, van de bakker tot het café tot de boutique om de hoek er iets mee zouden kunnen.

Maar gaandeweg bleek dat dit onderwerp voor veel meer organisaties interessant is. Voor gemeentes bijvoorbeeld, die door slim online te zijn en content te plaatsen en te monitoren rondom hun geografische locatie, meerdere vliegen in een klap slaan. City marketing. Trouwlocaties. Nieuwe bewoners. Toerisme.

En zelfs voor universiteiten valt er voordeel te halen met zo’n geografisch interessante tool als Instagram! Go figure.

Hier vind je meer over het boek Zet je zaak op de kaart, inclusief een lijst met handige links op het gebied van de onderwerpen uit het boek.

Veel lees- en doe-plezier!

Elja DaaeEn als je me laat weten wat je er van vindt, hier op eljadaae.nl, op Twitter, op Facebook, bij bol.com of bij managmentboek.nl vind ik dat erg leuk. Dankjewel!