Social media kost tijd


Ik ben niet zo veel op Snapchat te vinden, de laatste weken. Tot verbazing van mijn Snapchatvrienden. Voorzichtig vragen ze me waar ik toch ben.

Het probleem is niet zo zeer het plaatsen van snaps. Want de leukste snaps zijn de foto’s en video’s die je maakt tijdens je dag. Zodat je vrienden je dag een beetje mee krijgen.

Nee, het probleem is het bekijken van de snaps van anderen. Want dat kost tijd.

Het is net zoiets als of Twitter of Instagram. Als je geen tijd neemt om te bekijken wat iedereen heeft gepost, mis je van alles. Alleen is het dan wat intensiever.

Snapvrienden merken net als je Facebookvrienden of je hun verhalen in de gaten houdt, of niet. Als je een paar dagen niet kijkt, blink, heb je het gemist.

Maar hoe drukker ik het heb met werk en gezin, hoe lastiger het is om tijd te vinden voor Snapchat. Ik wil wel tijd maken om alle verhalen te bekijken. Maar ik heb er zo weinig van over. Vooral als er dingen spelen op het thuisfront gaat mijn aandacht toch eerder daar naar uit, he.

Ik ben mijn leven de laatste dagen wel aan het beteren. Het is nog steeds een van de leukste social media netwerken die ik ken.

Alleen die tijd he? Blijft een dingetje.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Deel uw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.