Say something (of: Zie je? Seth zegt het ook)

#blogpraatvisual
Afbeelding: Calliope den Ouden, inktspatten.nl

Iets vinden ergens van = iets bijdragen. Maar alleen als je laat weten wat je vindt en het niet in je hoofd houdt.

Seth zegt het ook.

Mensen die het verschil maken, zegt hij, zijn mensen die iets vinden van dingen en dat laten weten.

Zwijgen is misschien wel helemaal geen goud.

Misschien is spreken platina en zwijgen kryptonite. Als de enige reden dat je niets te zeggen hebt is dat je besloten hebt dat het veiliger is om niets te vinden, kun je beter iets gaan vinden van de dingen.

Dus, zegt hij, je kunt dan maar beter zorgen dat je tijd vrij maakt om iets te vinden van iets en iets te zeggen over wat je vindt van iets.

En (nu komt het):

A daily blog is one way to achieve this. Not spouting an opinion or retweeting the click of the day. Instead, outlining what you believe and explaining why.

Zo is het.

Speak up.

Say something.

Laat je horen.

Twitter. Blog. Maak radio. Praat. Fluister. Schreeuw. Verkondig, voor mijn part.

De wereld wordt er beter van, of zo niet, in ieder geval interessanter en gevarieerder.

PS

Vandaag bestaat #blogpraat 5 jaar. Al 5 jaar lang bijna 52 weken per jaar twitteren we over bloggen. En dat is meer dan twitteren over bloggen. Dat is vrienden maken, dingen leren, gezelligheid en kameraadschap vinden, dingen bespreken. Iets zeggen. Mijn oprechte en uit het hart gegrepen dank aan al die honderden mensen die de afgelopen jaren meededen of meelazen met #blogpraat. En in het bijzonder aan Raymond. Zonder hem was de lol er af, de discipline ver te zoeken en het schema te verwaarloosd! Dankjewel!

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

2 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Carolien Geurtsenantwoord
24 februari 2015 om 15:22

Heerlijk Elja, dank je wel, voor het delen en vermenigvuldigen, bemoedigen en bedaren soms 🙂 en ik weet niet welke Seth jij bedoeld maar het klinkt goed. Vroeger heb ik heel veel boeken gelezen over een soort spirit die ze Seth noemden met heel veel wijsheid erin, althans dat vond ik op mijn twintigste, maar om een of andere reden betwijfel ik dat je die bedoeld 🙂
Ik was helaas niet bij de jubileum viering gisteren en vind op te moment vaak de energie niet om te bloggen maar blijf nog steeds sterk voelen dat schrijven en delen mij goed doet, en daar heb jij de afgelopen jaren een belangrijke rol bij gespeeld.

Elja Daaeantwoord
25 februari 2015 om 15:47
– Antwoord aan: Carolien Geurtsen

Ik ken jouw Seth ook maar ik bedoelde Seth Godin. Een ander soort goeroe. 🙂

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.